maritbet girişmaritbet
Yunusemre'nin kentsel dönüşümünde planlar askıya çıktı

Yunusemre'nin kentsel dönüşümünde planlar askıya çıktı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesinin askıya çıktığını duyurdu.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesinin askıya çıktığını duyurdu. 3 yıldır yoğun bir mesai harcadıklarını dile getiren Başkan Çerçi, bu konuda çıkarılan spekülasyonla vatandaşların yanlış yönlendirildiğini söyledi. 

Yunusemre'de modern donatı alanları, konutları, çarşısı, kamu kurumlarıyla modern bir kent merkezinin oluşturulacağı kentsel dönüşüm projesinde süreç hızla ilerliyor. Laleli-Mesir, Mutlu-Lalapaşa Mahalleleri'nde hayata geçirilecek proje, geçtiğimiz aylarda onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmişti. Projenin onaylanmasının ardından askı sürecine çıktığını dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, askı sürecinin ardından binaların mimari tasarım sürecinin başlayacağını duyurdu. Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüme 3 sene önce başlandı. Şu an askıda. Yunusemre'de; işyeri bulvarıyla, çarşısıyla, alışveriş alanları, sokaklarıyla, meydanıyla kamu binalarıyla, okullarıyla ve etrafında kurduklarıyla beraber yaklaşık 6 bine yakın konut, 2 bin civarı işyeriyle büyük bir dönüşüm hamlesi yapılacak. Cuma günü askı süresi bitiyor. Bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu derece büyük bir alanda tek kentsel dönüşüm projesi. Dolayısıyla bakanlık da projeyi yakından takip ediyor" diye konuştu.

15 yılda 7 buçuk milyon konut dönüştürülecek

"Birileri suyu bulandırmaya çalışıyor" diyen Belediye Başkanı Çerçi, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Birileri bu işleri karıştırmaya çalışıyor. Olmasın diyenler, yapılmasın, yaptırmayın diyenler var. Her zaman da olacak, bu bir devlet projesi. Ülke genelinde 15 yıl içerisinde kullanım ömrünü tamamlayan 7 milyon 500 bin konutu dönüştürmemiz gerek. Bu da senede ortalama 5 bin konut demek. Burada Yunusemre'nin şehir merkezini, kültür merkezini hepsini oluşturacağız Askıdan sonra mimari tasarımlar başlayacak. Her şey sürecine uygun yürürse son baharda kazmayı vurabiliriz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yunusemre'nin kentsel dönüşümünde planlar askıya çıktı
  • 29.03.2018 09:26

Yunusemre'nin kentsel dönüşümünde planlar askıya çıktı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesinin askıya ç ...

Kütahya Mekke Camii'nde 2 bin kişi ibadet edecek!
  • 14.07.2012 14:03

Kütahya Mekke Camii'nde 2 bin kişi ibadet edecek!

Türkiye'de benzeri olmayan mimari yöntemle inşa edildiği bildirilen ve avizesi K ...