maritbet girişmaritbet
'Yöresel Tanıtım Evleri'nin inşaatı bitiyor

'Yöresel Tanıtım Evleri'nin inşaatı bitiyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 20 Mart 2011 törenle temeli atılan Yöresel Tanıtım Evleri'nin inşaat çalışmaları tamamlanma noktasına geldi

Karadeniz Ereğli'de, yıllardır faaliyet gösteren çeşitli yöre derneklerinin önemli bir ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak olan yöresel evlerin yapım çalışmaları devam ediyor. Yöresel Tanıtım Evleri Projesi'ni hayata geçirerek, yıllar önce Karadeniz Ereğli'ye gelmiş ve hayatlarını bu kentte sürdüren vatandaşlarımıza karşı duyulan sevginin de bir göstergesi olarak kabul edilen bu proje halkın da büyük takdirini kazanan çalışmalar arasında gösteriliyor.
Yöresel Tanıtım Evleri'nin inşat çalışmalarının her adımını yakından takip eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Kentimizde yaşayan, bu kentin ekmeğini yiyip suyunu içen herkesin Karadeniz Ereğlili olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz.
Ancak en büyük dileğimiz, Karadeniz Ereğli'ye farklı yörelerden gelen insanlarımızın kendi yörelerine ait folklorik miraslarını, gelenek ve göreneklerini burada da yaşatmalarını sağlamaktı. Proje, bu açıdan bakıldığında bizim için çok önemli. Yöresel Tanıtım Evleri faaliyetlerinde, yakın gelecekte birçok yöre derneğini görmek de bizim için önemli.
Bütün derneklerimizden, üzerinde durduğumuz amaç doğrultusunda anlamlı, etkin ve faydalı çalışmalar bekliyorum. Bu evlerdeki etkinlikler sayesinde Karadeniz Ereğli'de kültür zenginliğinin yaratılmasında büyük katkı sağlanacaktır." dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz