maritbet girişmaritbet
Yılda 500 bin bağımsız birimin dönüşümü hedefleniyor

Yılda 500 bin bağımsız birimin dönüşümü hedefleniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin başkanlığında, "Türkiye'de Kentsel Dönüşüm ve İstanbul" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm konusunun detaylı olarak ele alındığı toplantıya, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Erol Kaya ve Çiğdem Karaaslan ile AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da katıldı.

Kentsel dönüşüm hedefleri kapsamında en önemli illerden biri olan İstanbul'un, toplantının en önemli gündem maddelerinden biri olduğu ve Esenler, Çamlıca, Fikirtepe ve Üsküdar gibi ilçelerde devam eden çalışmaların toplantıda masaya yatırıldığı belirtildi. 

Toplantıda, kentsel dönüşümde yaşanan sorunların Bakanlıkça yakından takip edildiğinin ilgili taraflara bildirildiği aktarılan açıklamada, finansal kaynak sorunlarının çözümü ve belirlenen rezerv alanların detayları üzerinde durulduğu kaydedildi. 

Açıklamada, istişare toplantısında yaptığı değerlendirmelere yer verilen Bakan Özhaseki, İstanbul'da 200 bin, Anadolu'da ise 300 bin birim olmak üzere yılda 500 bin bağımsız birimin dönüşümünün hedeflendiğini ifade etti.

Yorum Yaz