maritbet girişmaritbet
“Yapı stoğunu iyileştirmek için çalışıyoruz..”

“Yapı stoğunu iyileştirmek için çalışıyoruz..”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni bir seferberliğin arefesinde olduklarını belirterek, ”Türkiye’de yapı stokunun iyileştirilmesi noktasında ciddi bir çalışmamız var” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni bir seferberliğin arefesinde olduklarını belirterek,  ”Türkiye'de yapı stokunun iyileştirilmesi noktasında ciddi bir çalışmamız var” dedi. Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 9 yılda kamu  ve özel sektör eliyle 5 milyondan fazla konut yapıldığını ancak hala yaklaşık 15 milyon konutun elden geçirilmesi, yarısının da yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle deprem kuşağı üzerinde bulunan Marmara'dan başlamak üzere  Kocaeli, Bolu, Düzce, Bursa, Eskişehir, İzmir, Elazığ, Erzincan, Van, Bingöl ve  Hakkari gibi afet riski altındaki yerlerde binaların dönüştürülmesine yönelik öncelikleri bulunduğunu ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

”Çok ciddi görevin, yeni bir seferberliğin arefesindeyiz. Türkiye'de yapı stokunun iyileştirilmesi noktasında ciddi bir çalışma var. Afet riski taşıyan binaların Türkiye'nin köylerinden, kasabalarından, şehirlerinden sökülüp atılması, bizim önceliğimizdir. Bu doğrultuda çok ciddi bir yasa tasarısı  hazırladık. Şu anda meclis gündeminde, yarısı görüşüldü. Bu yasanın en önemli  ayağı can güvenliğidir. İnsanlarımızın canını korumaya, kollamaya yönelik bir  kanundur. Burada insanlarımızın canını, hayat hakkını korumaya endeksli bu  kanundaki diğer argüman da mal emniyetidir. Yani insanlarımızın binalarını  yıkacaksınız ve bu bir tepki doğuracak. Çok zor bir iş, dünyanın en zor işi.  Diğer taraftan can güvenliği daha da önemli. Burada ana gayemiz insanımızın  yaşama hakkını, can emniyetini güven altına almak.”

 Daha mutlu, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir topluma erişmenin  gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Bayraktar, ”Bu işi vatandaşlarımızla  birlikte ağırlıklı olarak vatandaşlarımıza yaptıracağız. Bizim önümüzdeki,  zihnimizdeki en önemli husus, Türkiye'deki yapı stoğunu rehabilite etmek. Güzel  güzel yerleşim birimlerimiz, sağlam  binalarımız olsun. Hem binalarımız hem de  binalarımızın çevresi güvenli olsun, site tarzında olsun” diye konuştu 

”Çevreye duyarlı yapılar oluşturacağız”

 Çocukların oyun oynayabileceği, yaşlıların dinlenebileceği ve enerji  tasarrufu sağlayacak binaların yapılacağını bildiren Bayraktar, sözlerini şöyle  sürdürdü. ”Çocuklar apartmanlara tıkanıp kalmasın, bahçelerinde rahat rahat  oynasın; emekli insanlar da yaşlı insanlar da oradaki bahçelerde, parklarda  otursun dinlensin, komşuluk ilişkileri artsın diye yeni bir gayretin, yeni bir  şehirleşmenin, yeni bir yapılaşmanın, yeni bir ikame tarzının, yeni bir mekansal  tarzın strateji planlamasının arefesindeyiz. Başbakanımız da bu işin arkasında.  Çevreye duyarlı yapılar oluşturacağız, yeşil binalar yapacağız. Suyu daha  ekonomik kullanan, yağmur suyundan, atık sudan, rüzgar enerjisinden, güneş  enerjisinden istifa eden binalar yapacağız. Büyük, gelişmiş, kalkınmış  Türkiye'nin önemli ayaklarından bir tanesi, bu. Bunun için hazırlıklarımıza,  arkadaşlarımızla beraber hızla devam ediyoruz.”

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

Mazhar Bağlı kentsel dönüşümü anlattı
  • 06.11.2013 12:40

Mazhar Bağlı kentsel dönüşümü anlattı

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, emlaktasondakika.com Haber Koordinatörü Hüseyin Belibağl ...

Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'ndan kareler yayında- 3
  • 06.11.2013 12:30

Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'ndan kareler yayında- 3

Esenler Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığında düzenlenen Kent ...