maritbet girişmaritbet
Yakutiye’de kentsel dönüşüm hız kazandı!

Yakutiye’de kentsel dönüşüm hız kazandı!

Erzurum'un Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmalarının ikinci etabını Nisan ayının ortalarında başlatacaklarını açıkladı.

 Erzurum'un Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmalarının ikinci etabını nisan ayının ortalarında başlatacaklarını açıkladı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm kapsamında metruk binalar ile gecekonduların yıkımına yeni inşaat sezonunda devam edecek. Belediye kentsel dönüşüm çerçevesinde yıl içerisinde bin 500 eski binayı kamulaştırmak suretiyle yıkacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin görsel zenginliğine katkı sağlamak amacıyla yık- yap modeline ağırlık vereceklerini dile getirdi. Nisan ayından itibaren yıkım çalışmalarının Hacı Cuma, Hasan-i Basri, Taşmescit, Narmanlı, Mirza Mehmet Mahallelerinden devam edeceğini dile getiren Korkut, "Yakutiye'ye görsel zenginliği yüksek, dayanıklı ve modern konutlar yapımına bu yıl da hız vereceğiz. Yine yıkım çalışmalarını bütün hızıyla devam ettireceğiz. TOKİ kanalıyla ve belediye olarak yeni konutlar üreterek şehrimizin geleceğine ışık tutmaya devam edeceğiz." dedi. Belediye olarak, tarihi Üç Kümbetler çevresinin açılması için yıkım çalışmalarını da devam ettireceklerine değinen Başkan Korkut, bu amaçla 30 milyon lira ödenek ayırdıklarını ifade etti. Tarihi eserlerin çevresinin açılmasına önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Korkut,"Tarihi doku bakımından oldukça zengin olan ilçemizdeki ecdat yadigarı eserlerimizin çevresini açıp, yeşillendireceğiz. Erzurum'un sahip olduğu, mevcudiyetleriyle dünümüzü yansıtan ve yarınımıza ışık tutan tarihi eserlerinin yüzde 98'i Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bunların sayısı yaklaşık 300 dolayındadır."

TÜRKİYE'NİN 7 İLİNDEN BÜŞÜK BİR İLÇE

Korkut daha sonra şunları söyledi: "Böylesine zengin bir tarihi içerisinde barındıran kent merkezi, Yakutiye Belediyesi hizmet ve sorumluluk sınırları içerisinde yer almaktadır. Tarihi eserlerin büyük çoğunluğu Satuklular, Selçuklular döneminin izlerini taşımaktadır. Üç Kümbetler, Ulucamii, Kale Camii ve Çifte Minareli Medrese Selçuklu mimarisi için önemli bir örnektir. Lala Paşa ve Muratpaşa Camilerimiz ise sınırlarımızdaki Osmanlı yadigarı olarak varlıklarını sürdürmektedir. Doğru yaklaşımla, bunların ekonomik hacmimizi yükseltmesi söz konusudur. Ekonominin genişlemesi ise şehir nüfusunun artması anlamına gelir." Yakutiye İlçe Belediyesi, hizmet sınırlarının genişliği ve nüfus itibariyle Türkiye'nin 7 ilinden büyük olduğunu da hatırlatan Ali Korkut, üç ille de aynı nüfusa sahip olduklarına işaret etti.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erzurum'da riskli olduğu için tahliye edilen 7 bina belediye ekiplerince yıkıldı
  • 24.11.2021 16:49

Erzurum'da riskli olduğu için tahliye edilen 7 bina belediye ekiplerince yıkıldı

Erzurum "riskli alan" ilan edilen 2 dönümlük bölgede uygulanan Kentsel Dönüşüm P ...

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!
  • 21.10.2020 17:26

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesince Yakutiye ilçesi Kavak Mahallesi'nde yapımı tama ...

Erzurum’un rengarenk mahallesi
  • 07.08.2019 11:51

Erzurum’un rengarenk mahallesi

Erzurum’da yıkılmaya yüz tutmuşken onarılarak rengarenk hale getirilen evler ilg ...

Erzurum, TOKİ'nin projeleriyle gelişmeye devam ediyor!
  • 20.07.2016 14:21

Erzurum, TOKİ'nin projeleriyle gelişmeye devam ediyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Erzurum'da inşa ettiği okullar ve konu ...

Siirt'te kentsel dönüşüm başlıyor!
  • 03.10.2020 17:33

Siirt'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Siirt'te kentsel dönüşüm çalışmalarının ...

Samsung SmartThings Hub özellikleriyle evler daha akıllı!
  • 21.09.2020 10:53

Samsung SmartThings Hub özellikleriyle evler daha akıllı!

Samsung'un SmartThings Hub ismini verdiği akıllı ev teknolojisiyle yaşam artık d ...