maritbet girişmaritbet
Vartaş ‘Fikirtepe’de 12 bin kişiyle tek tek görüştük’

Vartaş ‘Fikirtepe’de 12 bin kişiyle tek tek görüştük’

VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Barata, Fikirtepe’de 12 bin kişiyle tek tek görüştük 2 bin 400 kişiyle el sıkıştıklarını ifade etti

Sektörün devlerinin buluştuğu İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde konuşan VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Barata, “Türkiye'nin dönüşümde sembol merkezi olan İstanbul Fikirtepe'de ciddi özveride bulunarak 2 yılda 12 bin kişiyle tek tek görüştük 2 bin 400 kişiyle el sıkıştık. Kalan 57 kişinin çoğu 3-5 metrekare yeri olan hak sahipleri. Bu noktada kamunun mutlaka devreye girmesi gerekiyor” dedi.

İnşaat sektörünün en büyük firmalarının temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak, Karabağlar ve Karşıyaka Belediye başkanları ve uzmanlar İzmir Swiss Otel Büyük Efes'te düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde buluştu. 

‘Yüksekten Uçanlar' katıldı

Açılış konuşmalarının ardından CNBC-E Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım'ın yönettiği, “Yüksekten Uçanlar" başlıklı panelde Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu üyesi Murat Özgümüş, Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Soyak Holding CEO Dr. M. Emre Çamlıbel, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay görüşlerini açıkladı. 

2 bin 400 kişiyle el sıkıştık

VARTAŞ Yönetim Kurulu Ömer Faruk Barata, İstanbul'da 240 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm projeleri yürüttüklerini vurgulayarak, “Türkiye'nin dönüşümde sembol merkezi olan Fikirtepe'de ciddi özveride bulunarak iki yılda 12 bin kişiyle tek tek görüştük 2 bin 400 kişiyle el sıkıştık” dedi. Bu, yüzde 98 anlamına geliyor. Geriye kalan 57 kişinin çoğu 3-5 metrekare yeri olan hak sahipleri. Büyük bölümü ‘İmzalasam ne olur imzalamasam ne olur' anlayışıyla işi ağırdan alıyor. Bu noktada kamunun mutlaka devreye girmesi gerekiyor. Ayrıca Yenisahra'daki projemizde de yüzde 22'ye ulaşmış durumdayız. 

‘İzmir'deki tablo beni gururlandırdı'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin'in İzmir'de sürdürdükleri kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili detaylı bilgi vermesinin ardından konuşan VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barata,  “Kentsel Dönüşüm görüşmelerini biz yatırımcı ya da müteahhit olarak vatandaşla karşı karşıya geldiğimizde bu farklı algılar oluşturabiliyor. Bunun zorlukları çok büyük. İzmir'de Kentsel Dönüşüm çalışmalarında kamuyla vatandaşın el ele vererek hareket ettiği tabloyu görmek beni çok mutlu etti, gurur duydum” dedi. 

Fikirtepe'deki Renovia İstanbul projesini Alman ortakları Stern İmmobilien AG ile birlikte yürüttüklerini hatırlatan Ömer Faruk Barata Kentsel Dönüşüm'e yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini vurguladı.  VARTAŞ Başkanı Barata, konuşmasının son bölümünde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe inatçısının efsane olan evi yıkıldı!
  • 15.08.2014 09:59

Fikirtepe inatçısının efsane olan evi yıkıldı!

Fikirtepe'de yer alan ve hafriyatı yapılmış 30 dönümlük arazide ilginç görüntüsü ...

Renovia İstanbul'da inşaat çalışmaları başlıyor
  • 15.08.2014 09:52

Renovia İstanbul'da inşaat çalışmaları başlıyor

Fikirtepe'de efsane olan ve 30 dönüm arsa ortasındaki görüntüsüyle kamuoyunda il ...

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm hızlandı!
  • 04.06.2014 15:39

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil ...

Mehmet Okay'ın gözüyle İzmir ve dönüşüm!
  • 04.06.2014 11:23

Mehmet Okay'ın gözüyle İzmir ve dönüşüm!

Ant Yapı'nın patronu Mehmet Okay, İzmir Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu. Oka ...

Emre Çamlıbel'den İzmir'e kentsel dönüşüm önerisi!
  • 04.06.2014 10:58

Emre Çamlıbel'den İzmir'e kentsel dönüşüm önerisi!

Soyak Holding CEO'su, İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde konuştu. ...

Ömer Faruk Barata ve Hans Kilger, Renovia'yı anlatıyor
  • 18.04.2014 14:00

Ömer Faruk Barata ve Hans Kilger, Renovia'yı anlatıyor

Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ve Stern Immobilien AG Denetim K ...