maritbet girişmaritbet
Vali'den belediyeye 'kaçak' emir

Vali'den belediyeye 'kaçak' emir

Bursa Valisi Harput şehirdeki kaçak yapılaşma için beledileri acil göreve çağırdı

Nilüfer ilçe kriz merkezindeki yeni hizmet binasının açılışına, Vali Şahabettin Harput, Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, TRAC Genel Başkanı Aziz Şasa ve AKUT ve Sivil Savunma ekiplerinden temsilciler katıldı.

Vali Harput, depremin önlenemeyeceğini, ancak alınacak tedbirlerle kayıpların önüne geçilebileceğini söyledi. Harput, "17 Ağustos 1999 depreminin ardından yaşanan olumsuzluklar, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Bugüne gelindiğinde deprem sonrası için tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum örgütleri kenetlenmiş bir şekilde koordineli çalışabilecek seviyededir." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her zaman olduğu gibi kara gün dostu olduğunu belirten Harput, "TSK, muhtemel durumlarda seferber olarak durumun üstesinden gelinebilmesi için öncü güç oluşturmaktadır. Bunun yanında AKUT ve sivil savunma ekipleri gibi örgütlerin özverili çalışmaları da bizim için sevindirici bir durumdur. Bu gibi sivil toplum örgütü ve kuruluşlarının maddi manevi yanında olacağız." şeklinde konuştu.

Bursa'nın deprem riskine dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, "Bursa'da deprem önlemi olarak çok yol kat edildi. Fakat hala çok yetersiz. Kentin göbeğinde tarım için elverişli olan Bursa ovamız betonlaşıyor. Bursa Ovası'na yapılan inşaatlarla bir rant hesabı içerisine girenler vebal altındadır. Ovalardaki arazilerden yüzde 70'i ruhsatsızdır. Belediyelerimizin bu konularda daha da hassas davranması gerekmektedir. Kaçak yapıların tamamen önüne geçilmelidir." diye konuştu.

"Ruhsatsız bina yapmak cinayetten başka bir şey değildir." diyen Vali Harput, "Bina yapacak olanların da prosedüre uyması gerekmekte ve ayrıca kullanacakları inşaat malzemelerinin kalitelerine dikkat etmelidirler. Kaçak yapı yapanlara ve görevini yapmayanlara ağır yaptırımlar gereklidir. Görevini yapmayan yöneticilere yönelik uygulamalar sertleştirilmelidir." şeklinde sözlerini tamamladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz