maritbet girişmaritbet
Vali Vasip Şahin Beyoğlu'ndaki projeleri inceledi

Vali Vasip Şahin Beyoğlu'ndaki projeleri inceledi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoluğu'nda devam eden proje inşaatları hakkında bilgiler verdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski eserlerin Türkiye'nin en büyük zenginliği olduğunu, bunların hem yaşatılıp geleceğe sağlam ve kullanılabilir bir şekilde taşınması hem de İstanbul ve Türkiye'yi ziyaret eden yerli ve yabancı tüm turistlerin istifadesine sunulması gerektiğini kaydetti.

Şahin, başta Taksim'e yapılacak cami olmak üzere Beyoğlu'nda devam eden projelerin inşaatlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Çalışmalarına Beyoğlu Belediyesini ziyaret ederek başlayan Şahin, buradaki görüşmenin ardından Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve yazar Hamdi Tanpınar'ın bir dönem ikamet ettiği Narmanlı Han'ı gezdi.

Yapılan çalışmalar konusunda bilgi alan Şahin, daha sonra beraberindekilerle birlikte, İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Yenileme Projesi, Taksim'e yapılacak Cami ve Cihangir Sosyal Tesislerini inceledi. 

Taksim'eki cami inşaat alanını gezen ve yapılan işlerin geldiği son nokta hakkında bilgi alan Şahin, Taksim Meydanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.   

Beyoğlu'nun sur içi ile birlikte turizm açısında İstanbul için çok önemli bir lokasyon olduğunu vurgulayan Şahin, ilçeye verilen önem nedeniyle gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ve devam eden projelerin geldiği durumu incelediğini söyledi.

"Beyoğlu'nda yapılan birtakım restorasyon faaliyetlerine baktık" diyen Şahin, "Eski eserler bizim en büyük zenginliklerimizden. Bunları hem yaşatıp geleceğe sağlam ve kullanılabilir bir şekilde taşımamız hem de bunları ilimizi, ülkemizi ziyaret eden yerli ve yabancı tüm ziyaretçilere göstermemiz, onların istifadelerine sunmamız gerekiyor. Bu anlamda İstanbul'da çok güzel şeyler yapılıyor." diye konuştu.

Valilik olarak Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı kanalıyla birtakım restorasyon çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti: 

"Elden geçirilen epeyce eser oldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz restorasyon çalışmaları yapıyor. Büyükşehir Belediyemiz ve Beyoğlu Belediyemiz gibi ve ciddi tarihi eserlere sahip belediyelerimiz ciddi anlamda bir çalışma içerisindeler. Bir de burada belki, ilk kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Tarlabaşı Dönüşüm Projesini de inceledik. Çok zor ve çok teknik çalışılan bir proje. Artık en zor tarafları geçilmiş, bundan sonra arazi üstündeki çalışmalar hızla devam ediyor. Çok yakından da burası İstanbul'un, ülkemizin ve dünyanın hizmetine açılır. Onun açılması aynı zamanda bölgedeki diğer dönüşüme muhtaç, yerlere, semtlere de örnek olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'2018 yılında tatbikatlarımıza devam ediyoruz'
  • 02.03.2018 13:29

'2018 yılında tatbikatlarımıza devam ediyoruz'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Şahin, Deprem Haftası dolayısıyla önemli açıklamala ...

Vasip Şahin, Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nda incelemelerde bulundu.
  • 16.08.2017 11:50

Vasip Şahin, Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nda incelemelerde bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Ayasofya Mü ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

İstanbul Valisi MIPIM 2015'te İTO standında konuştu!
  • 10.03.2015 18:10

İstanbul Valisi MIPIM 2015'te İTO standında konuştu!

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2015'te, İstnbul Valisi Vasip Şahin ...

İstanbul'un yeni valisi Ali Yerlikaya oldu
  • 27.10.2018 14:57

İstanbul'un yeni valisi Ali Yerlikaya oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla 20 ile yeni valiler atandı ...

İstanbul Valisi Şahin'den 3. Havalimanı açıklaması!
  • 17.09.2018 10:17

İstanbul Valisi Şahin'den 3. Havalimanı açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üçüncü Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin eyle ...