maritbet girişmaritbet
Uzundere projesindeki 9 bloğun inşaatı tamamlandı

Uzundere projesindeki 9 bloğun inşaatı tamamlandı

Uzundere Projesi’nin birinci etabındaki 9 bloğun kaba inşaatları bitti. Yeni konutlarını gezen Uzundereliler, “Hepsine bayıldık” ifadelerini kullandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm uygulaması Uzundere Projesi'nin birinci etabındaki 9 bloğun kaba inşaatları tamamlandı. 280 konut ve 33 iş yerinden oluşan 9 blokluk ilk etap konutların 7 bloğunda ince işlerin tamamlandığını, 2 blokta ise altyapı çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki konutların 2018'in yaz aylarında hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Yeni konutları gezen Uzundereliler, tüm altyapısıyla birlikte bu yaz aylarında teslim edilecek evlerine kavuşmayı iple çekiyor.

Çok beğenildi

25 senedir gecekonduda yaşadıklarını söyleyen kuaför Uğur Aydoğmuş, yeni evini gezerken heyecanını şu sözlerle belirtti: “Gezdik, gördük ve çok beğendik. Burada oturacak insanlar çok şanslı. Ulaşım olarak her yere çok yakın. Büyükşehir sayesinde kaliteli bir semt oldu.” Gezdiği her köşeye yerleştireceği eşyaların planlarını yapan Sultan Aydoğmuş da, “Eski evimiz gecekonduydu. Sobalıydı, çatımız akıyordu, merdivenlerimizden sular geliyordu. Yeni evimizde kalorifer, asansör her şey var. Telaşımız mutluluktan” dedi. Eski evlerinin kışın çok soğuk olduğunu söyleyen başka bir hak sahibi Selami Dinçer de, “Bir tarafımız ısınırken diğer tarafımız donuyordu. Şimdi her şey çok güzel, tertemiz oldu. Allah Büyükşehir Belediyesi'nden ve Başkanımız Aziz Kocaoğlu'ndan razı olsun. Yeni evimize bayıldık” ifadelerini kullandı.

Kurayla belirlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmaları hızla devam eden Uzundere'deki ilk etap konutların kura çekimini, 4 Temmuz 2017 tarihinde noter huzurunda yapmıştı. Büyükşehir, Karabağlar Uzundere Mahallesi'nde başlattığı dönüşümün ikinci etap ihalesini de sonuçlandırdı. İhaleyi tek başına teklif veren Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş. kazandı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uzundere projesindeki 9 bloğun inşaatı tamamlandı
  • 26.03.2018 15:54

Uzundere projesindeki 9 bloğun inşaatı tamamlandı

Uzundere Projesi’nin birinci etabındaki 9 bloğun kaba inşaatları bitti. Yeni kon ...

Uzundere dönüşüm ihalesi 1 Eylül'de yeniden yapılacak
  • 19.08.2016 09:49

Uzundere dönüşüm ihalesi 1 Eylül'de yeniden yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yeni yapım iha ...