maritbet girişmaritbet
Uçaksavar Sitesi dönüştürülecek!

Uçaksavar Sitesi dönüştürülecek!

Teknik Yapı’nın Başkanı Nazmi Durbakayım “İlk imzaları attık, Uçaksavar Sitesi ile nikahımızı kıydık. Resmi sürecin tamamlanmasının ardından gelecek yıl bahar aylarında inşaata başlamayı planlıyoruz” dedi

Sivil kentsel dönüşüm uygulamasının ilk örneği olarak gösterilen Uçaksavar Sitesi'nde ilk imzalar atıldı. Site sakinlerinin yüzde 82 oyuyla dönüşüm için seçtikleri Teknik Yapı'nın Başkanı Nazmi Durbakayım “İlk imzaları attık, Uçaksavar Sitesi ile nikahımızı kıydık. Resmi sürecin tamamlanmasının ardından gelecek yıl bahar aylarında inşaata başlamayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye'nin en eski toplu konut sitelerinden biri olan Etiler'deki Uçaksavar Sitesi'nin dönüşümü için ilk imzalar atıldı. 2.5 yıllık bir hazırlık ve araştırma sürecinin sonunda sitelerinin dönüşümü için Teknik Yapı'yı seçen Uçaksavar Sitesi sakinleri inşaat sürecini başlatmak için gerekli olan imzaları atmaya başladılar.

Teknik Yapı Holding'in en yeni yatırımlarından biri olan Kozyatağı'ndaki Et-İnn Restoran'da bir araya gelen Uçaksavar Sitesi sakinleri ve Teknik Yapı yetkilileri, Türkiye'nin ilk sivil kentsel dönüşüm uygulamasını başlatmak için düğmeye bastılar.

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım Teknik Yapı'nın da Kadıköy'de başlattıkları sivil kentsel dönüşüme Uçaksavar Sitesi gibi büyük bir projeyi eklemenin gururunu yaşadıklarını belirterek “İlk imzaları Uçaksavar Sitesi Toplu Yapı Yönetimi ve her bir bloğu temsil eden Temsilciler Meclisi' ile atarak Uçaksavar Sitesi ile nikahımızı kıydık. Diğer maliklerle de gruplar halinde imza attıktan sonra resmi süreci başlatacağız. Gelecek yıl bahar aylarında inşaata başlamayı planlıyoruz” dedi

Uçaksavar Sitesi sakinlerinin, müteahhit firma seçimi konusunda çok titiz bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışma sonunda 47 firma arasından Teknik Yapı'da karar kıldıklarını hatırlatan Nazmi Durbakayım “Bu noktaya gelinmesindeki en büyük etken Uçaksavar Sitesi sakinlerinin dönüşüm kararını almış olmalarıydı. Örnek bir oluşum ve çizdikleri rota ile bu noktaya geldik” diye konuştu. Uçaksavar Sitesi'ni nadide bir kumaş olarak niteleyen Nazmi Durbakayım, site sakinlerinin bu kumaşı teslim edecekleri terziyi seçme yollarının takdire sayan olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye örnek olacak model

“Bugün bu imzalarla aynı zamanda Türkiye'deki ilk sivil kentsel dönüşüm hareketini de başlatmış olduk” diyen Nazmi Durbakayım, bu hareketin tüm Türkiye için iyi bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. Uçaksavar Sitesi sakinlerinin oluşturduğu modelin dönüşüm isteği içinde olan tüm kat maliklerine yol gösterebileceğini belirten Nazmi Durbakayım, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün de bu modeli incelediğini ve uygulamak istediğini anlattı.

Uçaksavar Sitesi'ndeki çalışmalarını bugüne kadar gayet şeffaf bir şekilde sürdürdüklerini, bundan sonraki sürecinde aynı şeffaflıkla ilerleyeceğini kaydeden Nazmi Durbakayım, site sakinlerinin yenilenmiş sitelerinde mutlu olacakları bir uygulama yapmak istediklerini belirtti. Bunun için daire sahiplerine mümkün olduğu kadar eski dairelerinin bulunduğu konumda bir daire vermeye gayret edeceklerini belirten Durbakayım şunları söyledi:

“Örneğin bir insanın yıllar boyu oturduğu dairede güneş sağdan doğup soldan batıyorsa ve siz bunu tersine çevirirseniz o insan mutlu olamaz. Biz bu kriterlere olabildiğince dikkat edeceğiz. Bizim hakkımız olan daireler de bu konuda balans payı olacak. Müteahhidin dairesi sağda ya da solda olmuş bizim için çok önemli değil. Burada kat malikine ‘sen bu iki daire içinden istediğini seç' dediğimiz zaman bir sorunu çözmüş olacağız.”

Şeffaf ve demokratik süreç

Uçaksavar Sitesi Toplu Yapı Yönetim Oluşumu Başkanı Fevzi Tezcan da 95 dönüm arsa üzerinde 427 kat maliki barındıran Uçaksavar Sitesi'nin 1960 yılında inşa edildiğini hatırlatarak sitenin dönüşüm kararının alınmasından imza aşamasına kadar çok şeffaf bir çalışma yürüttükleri ve tüm kat maliklerinin katılımını sağlayan demokratik bir yapı oluşturdukları için sonuca varabildiklerini söyledi. Toplu Yapı Yönetim oluşumunun bu süreçte sadece yöntemi ve parametreleri oluşturduğunu ifade eden Fevzi Tezcan “Sonuçta Teknik Yapı'yı seçme kararını kat malikleri verdi” dedi. Bu oluşumun ve yürütülen başarılı sürecin şimdiden bazı site sakinlerine örnek oluşturduğunu açıklayan Tezcan “Üç sitenin yöneticisi bu konuda bize danışarak deneyimlerimizden faydalanmak istediklerini bildirdi” dedi.

Teknik Yapı İletişim Bilgileri

Web: www.teknikyapi.com

Telefon: 444 10 08

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı
  • 30.11.2021 16:01

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 29 Kasım itibarıyla 20 milyar lirayı ...