maritbet girişmaritbet
Trabzon kentsel dönüşümle yeni bir çehre kazanacak

Trabzon kentsel dönüşümle yeni bir çehre kazanacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Trabzon'un ağırlığını ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm proje için belediye ile ortak çaba içerisindeyiz" dedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Trabzon'un tarihi konumu ve ağırlığını ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm ve kentsel yenilemeleri yapmak için belediye ile ortaklaşa bir gayret içerisindeyiz" dedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret ederek belediye ile ortaklaşa yaptıkları projeler hakkında durum değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ'nin Türkiye'de ve Trabzon'da yaptığı çalışmaları bir orkestra şefi gibi başarıyla yürüten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın belediyeyi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "TOKİ Başkanımız Erdoğan Bayraktar, Sayın Başbakanımızın tensipleri, bakanlarımız ve milletvekillerimizin öngörüleriyle kendi kentine çok büyük katkılarda bulundu. Trabzon'u adeta yeniden oluşturmanın adımlarını attı. Ayasofya, Tabakhane, Zağnos, Çömlekçi kentsel dönüşüm projeleri yanında dev bir proje olan Akyazı spor kompleksinin adımlarını atılması ve dolgu ihalesinin yapılması Başkan Bayraktar'ın Trabzon'a verdiği önemin bir göstergesidir. TOKİ Başkanımıza kentimize verdiği katkılardan dolayı teşekkür etmeyi bir borç bildiğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

BELEDİYE İLE ORTAKLAŞA ÇALIŞIYORUZ
TOKİ Başkanı Erdoğan Trabzon'un Türkiye'deki şehirler arasındaki gerçek yerini alması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "Gerek Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, gerekse bölgemizin bakanları, milletvekillerim ve belediyemizle birlikte burada hakikaten çok canhıraş bir gayretle çalışıyoruz. Trabzon'un tarihi konumu ve ağırlığını ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm ve kentsel yenilemeleri yapmak için belediye ile ortaklaşa bir gayret içerisindeyiz. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'da bu projelerin takipçisidir. Bunun yanında Trabzon'umuzun bir futbol ve spor şehri olması hasebiyle Akyazı'da 660 bin metre kare alanda, denizden kazanılacak alan üzerinde yapılacak spor kompleksinin de ihalesini bitirdik.

Dolgu inşaatları bayramdan sonra başlayacak. Bunun yanında Trabzon'umuza gerek Akçaabat'ta gerekse Kaşüstü'nde yapmakta olduğumuz 250 ve 400 yataklı hastanelerin inşaatları bitme aşamasına geldi. Bunun yanında sinir ve ruh hastalıkları hastanesinin de ihalesini yakında yapacağız. Trabzon'un hem bölgede bir ağabey şehir hem köşebaşı bir şehir hem de Türkiye'de vizyon kazanmış marka bir şehir durumuna gelmesi için beraber el birliği ile çalışıyoruz. Bu vesile ile yaptığımız çalışmalarda bizlere her türlü desteği veren Başkan Gümrükçüooğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yeni Şafak/Metin Kurt

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, Trabzon'da büyük dönüşümü başlattı
  • 10.07.2021 13:48

Bakan Kurum, Trabzon'da büyük dönüşümü başlattı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi temel a ...

Trabzon Tabakhane ihaleye çıkıyor!
  • 30.01.2018 14:19

Trabzon Tabakhane ihaleye çıkıyor!

Trabzon’da kentsel dönüşüme tabi tutulmakta olan Tabakhane Vadisi’nde uygulanaca ...

Trabzon'da dönüşüm çalışmaları sırasında yer altı şehri çıktı
  • 01.01.2018 11:36

Trabzon'da dönüşüm çalışmaları sırasında yer altı şehri çıktı

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi'nde süren kentsel dönüşüm çalışm ...

Trabzon'da kentsel dönüşüm yıkımı sırasında 'tarihi köprü' çıktı
  • 13.12.2017 17:11

Trabzon'da kentsel dönüşüm yıkımı sırasında 'tarihi köprü' çıktı

Trabzon'un Pazarkapı Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı ge ...

'Dönüşüm, Trabzon'un en önemli ihtiyaçlarından'
  • 06.05.2017 15:45

'Dönüşüm, Trabzon'un en önemli ihtiyaçlarından'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da düzenlenen kahvaltı programında kents ...

Trabzon'daki dönüşüm projesi için hak sahipleri ile görüşülüyor
  • 08.02.2017 15:48

Trabzon'daki dönüşüm projesi için hak sahipleri ile görüşülüyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dön ...