maritbet girişmaritbet
TOKİ’den Çorum’da büyük kentsel dönüşümü

TOKİ’den Çorum’da büyük kentsel dönüşümü

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 4 bin yıl önce Anadolu'da hakimiyet kuran Hitit uygarlığının başkenti Çorum ve çevresini, gecekondulardan kurtaracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 4 bin yıl önce Anadolu'da hakimiyet kuran Hitit uygarlığının başkenti Çorum ve çevresini, gecekondulardan kurtaracak.

TOKİ'den edinilen bilgiye göre, "Çorum Merkez Kentsel Yenileme Projesi" kapsamında gecekonduların yıkımına başlandı.
Kent merkezindeki gecekondu görünümünün ortadan kalkması amaçlanan projede, salaş evlerin yerinde modern konutlar yükselmesi planlanıyor.
Çorum'a bağlı Devane, Farabi ve Arasta bölgelerinde yapılacak olan dönüşüm çalışmalarında ilk kazma, Devane bölgesine vuruldu.

İLK ETAPTA BÖLGEYE 440 KONUT
Kent merkezine yakın bir yerde bulunmasına rağmen yıllardır kentleşme açısından çirkin bir görüntü oluşturan Devane'nin, TOKİ ve Çorum Belediyesi işbirliği ile modern bir yaşam alanına dönüştürülmesi planlanıyor.

Çorum'a köy görüntüsü veren kerpiç, ahşap ve salaş yapılar oluşan, sokaklarına itfaiye ve ambulansın girmekte zorlandığı mahallelerin modern bir yapıya dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Bölgenin en sorunlu yerleşim yeri olarak bilinen Devane mahallesinde başlatılan yıkımlar sonrası ilk etapta bölgeye 440 konut yapacak olan TOKİ, projenin devamında belediye hizmet binası, alışveriş merkezleri, eğitim alanları ile alt ve üst yapısı tamamlanmış modern mahalleler kuracak.

İlk etabı 18 ayda tamamlanması planlanan proje kapsamında, 80, 120 ve 130 metrekare büyüklüğünde konutlar yapılacak.
Başta İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Adana, Erzincan, Eskişehir, İzmir, Gaziantep ve Trabzon olmak üzere ülke genelinde 124 bölgede 53 bin 379 konutluk gecekondu dönüşümü başlattığı öğrenilen TOKİ, ihale ve proje aşamasındakilerle birlikte 188 bin 681 konutluk 241 projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz