maritbet girişmaritbet
TOKİ Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm tam gaz!

TOKİ Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ortaklığında yürütülen Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresince (TOKİ) sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde ikinci etap alanında hak sahiplerine ödeme ve yıkımlara devam edildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından gerçekleştirilen görüşmelerde 988 hak sahibiyle anlaşma sağlanarak sözleşme imzalandığı belirtildi.

Bin 627 hissenin, TOKİ tarafından hak sahiplerinden 158,9 milyon lira karşılığında satın alındığına işaret edilen açıklamada, bu kapsamda hak sahiplerine 96,5 milyon liranın ödendiği, kalan tutarın ödenmesine devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin Çömlekçi 2. etapta yıkım çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilerek, 134 binanın kamulaştırıldığı birinci etapta yıkım işlemlerinin tamamlandığı, ikinci etapta ise 16 binanın yıkımının gerçekleştirdiği, bölgedeki yıkım çalışmalarının sürdürüleceği belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine teşekkür etti.

Birinci etapta kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından ikinci etapta anlaşma usulüyle satın alma işlemlerinin sürdürüldüğünü bildiren Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi kentsel dönüşümü etap etap gerçekleştirilecek dev bir projedir. Oldukça yüksek maliyete sahip bu dev proje tamamlandığında Trabzon şehir merkezinin çehresi tamamen değişecektir." ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, ikinci etapta da anlaşma ve yıkımların tamamlanmasıyla her iki etap için hazırlanan peyzaj projesinin uygulanmasına geçileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm tam gaz!
  • 28.08.2017 16:09

TOKİ Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm tam gaz!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ortaklığında yürütülen Çömlekçi kentsel dö ...