maritbet girişmaritbet
TOKİ, tarihi Mardin evlerini baştan yapacak

TOKİ, tarihi Mardin evlerini baştan yapacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarihi ve yerel mimariye uygun olarak Mardin'de 3 bin adet konut inşa edecek

Özgün bir mimariye sahip olan Mardin evlerini turizme kazandırmak amacıyla Mardin Valiliği'nin başlattığı projeyi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yürütecek.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kentsel yenileme yöntemiyle Mardin'de 2 bin 500 beton binayı yıkarak yerine 3 bin konut inşa edecek. Özgün mimari dokuya uygun olarak inşa edilecek konutların ihalesi 1 Haziran günü saat 15:00'da yapılacak. İnşa edilecek evlerin dış yüzeyleri Mardin taşıyla kaplatılacak. Yeni konutların 700 tanesi evleri yıkılan kişilere verilecek.
Tarihi Mardin Evleri adı verilen proje Nur Mahallesi'nde sit alanı olarak üzerinde tescilli yapıların bulunduğu 1210 dönümlük bölgede inşa edilecek. Kentsel yenileme bölgesinde tarihi özelliği olmayan binalar yıkılarak bölgenin özelliğine evler yapılacak.
TOKİ, valilik ve belediye arasında imzalanan restorasyon projesi için kurulan komisyon yenileme alanındaki hak sahiplerini tespit ederek, tarihi doku ile uyumsuz yapıların kıymet takdirini yaptı. 4 bin 760 binayı inceleyen komisyon 570 binanın tamamıyle, 860 binanın ise kısmen yıkılmasını kararlaştırdı.
Bölgeye yönelik mevzi imar planı taslağı Mardin Belediye Meclisi tarafından onaylandı.
Ayrıca Ensar, Saraçoğlu ve Evren mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Proje için açılan ihale sonucunda kazanan firma kentsel yenileme işini 640 günde tamamlayacak.
  • Etiketler:

Yorum Yaz