maritbet girişmaritbet
TOKİ, büyükşehirlerde gecekondu bırakmayacak

TOKİ, büyükşehirlerde gecekondu bırakmayacak

TOKİ 334 projeyle yorgun kentleri temize çekiyor. Kentsel dönüşüm için 125 belediye ile işbirliği yapan İdare, Büyükşehirlerde gecekondu bırakmayacak

 
 
 
Şehirleri güzelleştirmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 334 kentsel dönüşüm projesiyle yorgun kentleri temize çekiyor.  Bugüne kadar 125 belediye ile işbirliği yapan TOKİ, 195 kentsel dönüşüm projesi başlattı. Gecekondu bölgelerini temizleyerek yerine yoksul kesimler için kira öder gibi ev sahibi olmalarına imkan tanıyan, uygun ve kaliteli konutlar üreten TOKİ, hız kesmiyor.  İdare 200 bine yakın konutun inşa edilebileceği 139 yeni proje için belediyelerle protokol imzaladı.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, önümüzdeki 5 yıllık dönemde tüm Büyükşehirlerde ve tüm il merkezlerinde birer adet kapsamlı dönüşüm projesi çalışmalarının geliştirilmesi ve çalışmaları devam eden bölgelerde yeni etapların hayata geçirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
 
ZOR OLAN HALKI İKNA ETMEK
 
Bayraktar, Kentsel Yenileme Projelerinin halk ile muhataplığından dolayı gerçekten zor projeler olduğunu dile getirerek "Gecekondu dönüşüm projelerinin en zor tarafı halkı ikna etmek, mevcut yaşam standartlarına uygun yeni yaşam alanları oluşturmak ve yeni hayata adapte olabilmeleri için sosyal projeleri de geliştirmek" dedi. TOKİ Başkanı Bayraktar, idarenin bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
 
ÇÖZÜM BİREYLERE BIRAKILAMAZ
Kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştirilmesinde yerel yönetimlerle işbirliğinin önemine vurgu yapan Bayraktar şunları söyledi:
"Gecekondu Dönüşüm Projelerinin amacı yerel yönetimlerle işbirliği sağlanarak kentlerimizdeki gecekondulaşmanın önlenmesi ve mevcut gecekondu alanlarının dönüştürülmesi ve dar gelirlilerin kira öder gibi kısa sürede ev sahibi olmalarının sağlanması. Türkiye'deki gecekondu ve kaçak yapılaşma alanları sadece bireyin ve grupların kaderinden, eksikliğinden ya da yanlış davranışlarından kaynaklanmıyor. Dolayısıyla çözümü de bireylere ve gruplara bakılmayacak kadar önemli. Bu doğrultuda, özellikle dönüşüm projelerine çok önem vererek azami mesai harcıyoruz. Kentsel dönüşüm şehircilik açısından olduğu kadar polisiye olaylar ile suç oranlarının azalması için de son derece önemlidir. Düzenli şehirleşmenin olduğu bölgelerde suç oranları da düşüyor"
 
 
"           15 Haziran 2010 tarihi itibariyle 13 adedi Ankara, 2 adedi İzmir ve 13 adedi İstanbul'da olmak üzere 125 Belediye ile 170 bin 794 konutluk 195 dönüşüm projesi başlatıldı.
"           Çalışmaları tamamlanan 105 projede 53 bin 600 konut ihalesi yapıldı. 50 bin 708 konutun inşaat süreci başlatıldı.
"           Erzincan, Denizli, İstanbul, İzmir, Samsun, Kocaeli, Ankara, Erzurum, Karabük, Gaziantep, Bayburt ve Kars'daki konutlar teslim aşamasındadır.
"           Projelendirme çalışmaları devam eden 109 proje alanında toplam 140 bin 49 adet konut inşa edilmesi hedefleniyor.
"           23 Belediye ile yapılan çalışmalar kapsamında 30 bin 745 konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz