maritbet girişmaritbet
THY Sitesi'nde 444 konut kentsel dönüşümle yıkıldı

THY Sitesi'nde 444 konut kentsel dönüşümle yıkıldı

Bağcılar Belediyesi tarafından 15 Temmuz Mahallesi’nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm programı kapsamında THY Sitesi’'nde 444 konut yıkıldı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bağcılar Belediyesi tarafından 15 Temmuz Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm programında 444 konutun yer aldığı THY Sitesi'nin yıkımı törenle yapıldı. Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın çalışkanlığı sayesinde ilçenin adeta şantiyeye döndüğünü ifade etti. Çiftçi, “Bağcılar'da Engelliler Sarayı başlı başına bir eser olarak öne çıkıyor. Bilgi Evleri, sağlık ocağı gibi önemli tesisler hizmete sunuldu” dedi. Türkiye'nin deprem riskiyle karşı karşıya bulunduğunu da vurgulayan Çiftçi, 2012'de yapılan kanuni düzenlemeyle hükümetin tedbir aldığını söyledi. Çiftçi, “19 bin konuttan 7 bine yakınının ya güçlendirilmesi ya da yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor.  İmkanlar ölçüsünde yeniden yapılması daha makul gözüküyor” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM 60 NOKTADA DEVAM EDİYOR”

Kentsel dönüşümün en sağlıklı ve hızlı Bağcılar'da sürdürüldüğünü belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da çalışmaların 60 noktada devam ettiğini söyledi. İstanbul'un deprem riskiyle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Çağırıcı, bu amaçla tedbir aldıklarını kaydetti. Çağırıcı şunları söyledi: “İlçemizdeki binaların yüzde 70'ine yakınının dönüşmesi gerekiyor. Deniz kumuyla yapılan binalar güvenliğini kaybetmiş. Proje kapsamında inşa edilecek binalarda güven ve huzurla yaşayalım.” dedi. Çağırıcı ayrıca 2019 yılında 7 metro hattının hizmete sunulacağını da sözlerine ekledi. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise her yıkımın yeni bir başlangıca vesile olduğunu ifade etti. Depremin ülkenin bir gerçeği olduğunu da vurgulayan Öztürk, “İnsanlar tabut gibi evlerde yaşamaktansa kentsel dönüşüm sayesinde güvenli, konforlu ve donatı alanı olan sitelerde yaşamaya başlıyor.” dedi.

“BU EVLER 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME BİLE DAYANAMAZ”

Konuşmaların sonunda iş makineleriyle binaların yıkım çalışması başladı. Evlerinin dayanıksız şekilde yıkıldığını fark eden daire sahiplerinden Nazif Sonay (69), “23 yıldır bu sitede oturuyorum. Ancak yıkım sırasında gördüklerim beni şaşırttı. Evimiz değil 7, 4 şiddetindeki depreme 4 şiddetindeki depreme bile dayanamazdı. İyi ki sitemiz kentsel dönüşüme girdi” diye konuştu. 3 çocuk annesi Seyhan Sonay (49) ise hatıraları bulunan evinin yıkılmasını izlerken duygulandı. Sonay, “Depreme dayanıklı evimiz olacağı için de seviniyorum. Hayırlı olsun” dedi. 
THY SİTESİ : Toplam 17.391 metrekarelik bir alana sahip olan THY Sitesindeki 12 katlı 10 blokta 696 daire ile 9 dükkan bulunacak. 705 araçlık otoparkın da hizmet vereceği THY Sitesi'nde sosyal donatı alanı olarak parklar, açık spor sahaları, çocuk bahçeleri, kapalı yüzme havuzu, Türk Hamamı, sauna ve buhar odaları ile çocuk oyun alanı da olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağcılar Ece Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor
  • 08.02.2022 15:46

Bağcılar Ece Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor

Bağcılar’da deprem riski taşıyan 327 bağımsız birimin yer aldığı Ece Sitesi, ken ...

Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olabilecek
  • 25.10.2021 16:15

Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olabilecek

Bağcılar Belediyesi, depremde zarar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek ...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz!
  • 21.03.2017 16:13

Bağcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Huzurlu Marmara Güneşli kentsel dönüş ...

Orhan Çiftçi, Bağcılar'daki dönüşümü anlattı!
  • 21.03.2017 16:07

Orhan Çiftçi, Bağcılar'daki dönüşümü anlattı!

Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, bölgede devam eden kentsel dönüşüm projelerini ...

Bayram Bıyıklı, Huzurlu Marmara Güneşli'yi anlattı!
  • 21.03.2017 15:37

Bayram Bıyıklı, Huzurlu Marmara Güneşli'yi anlattı!

Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, Bağcılar'daki Huzurlu Marm ...

Lokman Çağırıcı'nın gözüyle Huzurlu Marmara Güneşli!
  • 21.03.2017 15:36

Lokman Çağırıcı'nın gözüyle Huzurlu Marmara Güneşli!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Huzurlu Marmara Güneşli projesi ve Ba ...