maritbet girişmaritbet
Tevfik Göksu: Akıllı belediyecilik kentsel dönüşümle olur!

Tevfik Göksu: Akıllı belediyecilik kentsel dönüşümle olur!

Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Akıllı belediyecilik demek, kentsel dönüşüm yapmak demek. Kentsel dönüşüm, bu ülkenin siyasi tarihinin en önemli sürecidir” dedi

Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Akıllı belediyecilik demek, kentsel dönüşüm yapmak demek. Kentsel dönüşüm, bu ülkenin siyasi tarihinin en önemli sürecidir” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ne katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm sürecinde akıllı belediyeciliğin önemini anlattı.

İstanbul Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilen Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nin ilk oturumuna konuşmacı olarak katılan Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Belediyecilik” konusunda bir sunum yaptı. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Akıllı belediyecilik demek kentsel dönüşüm yapmak demek. Akıl belediyecilik dediğimizde eğer bilgi teknolojilerinin kullanımından bahsediyorsak, İstanbul'da sanal imar uygulamaları yapmayan, e-belediyecilik sistemini, sosyal imar uygulamaları yapmayan iletişimi, sanal iletişime ulaştırmamış, sosyal medyayı maksimum düzeyde kullanmayan bir belediye olmadığını düşünüyorum” dedi.

DÖNÜŞÜM BU ÜLKENİN VAZGEÇİLMEZİ

“Bir yerel yöneticinin öncelikle bilgiyi, insanı, finansı, zamanı ve iletişimi iyi yönetmesi gerektiğini belirten Göksu, “Esenler'de akıllı belediyeciliği bilgi teknolojileri bakımından değerlendirdiğimizde mekânsal tasarımın sayısallaştırılmasıyla beraber dokusal tasarımın da sayısallaştırılmasını kendimize öncelikli hedef olarak çizmiş ve bu doğrultuda ilerliyoruz” dedi.

Kentsel dönüşümün akıllı belediyecilik uygulamalarıyla nasıl yürütüldüğü konusunda bilgi veren Göksu, "Kentsel dönüşüm konusunda en çok mesafe almış ilçelerden bir tanesinin belediye başkanıyım" dedi. Esenler'de kentsel dönüşümün çok gerekli olduğunu söyleyen Göksu, "Şu anda 400 dönümlük bir alan üzerinde 12 bin 324 konutu kapsayan, dönüşümde 12 bin 324 konut üretim bandına girmiş bir belediye olarak kentsel dönüşüm, bu ülkenin vazgeçilmez, tartışılmaz ve bu ülkenin en hayati, hatta bu ülkenin siyasi tarihinin en önemli sürecidir” dedi.

ŞARTLARI YENMEK GEREKLİ

Esenler'in 27 bin binaya sahip olduğunu, bunlarda yaklaşık 146 bin bağımsız bölüm bulunduğunu ve bu bağımsız bölümden 100 binin acilen dönüşmesi gerektiğini vurgulayarak, “Esenler'de 27 bin binanın 15 bin tanesinin imar dosyası dahi yoktur. Eğer elektrik, su faturası da olmasa devletle bir irtibatı yoktur. Böyle bir durum karşısında yapılması gereken tek şey dönüşümdür. Yani şartlara yenilmek değil, şartları yenmek gerekir” dedi.

Esenler'de kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda da bilgi veren Göksu, ilk konutları teslim ettiklerini, ikinci grup konutları da Ramazan ayında teslim edeceklerini belirtti. Göksu, 5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında, 2 ayda bin 250 konutu yıktıklarını söyledi.

TOPLUMSAL TALEBE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

Kentsel dönüşümün, akıllı belediyeciliğin en çok kullanıldığı alan olduğunu söyleyen Göksu,  şeffaflık, adalet ve katılımcılığın çok önemli olduğunu belirtti.

Akıllı belediyeciliğin, kentsel dönüşümün lojistik ve psikolojik bölümünde en önemli fonksiyonu icra ettiğini ifade eden Göksu, “Kentsel dönüşümde eğer mesafe kat etmek istiyorsak bilgi teknolojilerinin bu bölümünü çok iyi kullanmamız gerekiyor. Biz Esenler olarak bunu çok iyi kullandığımızı düşünüyoruz ki 12 bin 324 konutluk alanda vatandaşların büyük bir bölümü ile yüzde 100 anlaşmayı sağlamış,  yıkımlarını yapmaya başlamış ve konutlarını vermeye başlamış duruma geldik” dedi.

Göksu özetle daha sonra şunları söyledi: “Şimdi kentsel dönüşümde bizim 3 şeyi daha yapmamız gerekiyor. Bundan önce kentsel dönüşümde talebi oluşturan bizdik. Biz kamu olarak insanların ayağına gidip talep oluşturuyorduk. Bundan sonraki süreçte kamunun talebi değil, meseleyi toplumsal talebe dönüştürmemiz gerekiyor. Bu toplumsal talebe dönüştürmemiz için dijital ve sanal iletişimi çok iyi kullanmamız gerekiyor. Eğer bu kentsel dönüşümü toplumsal talebe dönüştürebilecek bir süreci oluşturabilirsek toplumsal talep oluşur ve şehirler yeniden inşa edilir ” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

Tevfik Göksu, Esenler'deki dönüşümü ESD'ye anlattı!
  • 31.07.2017 14:44

Tevfik Göksu, Esenler'deki dönüşümü ESD'ye anlattı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, askeri arazide gerçekleştirilecek ...

Esenler'de kentsel dönüşümün son durumu!
  • 31.07.2017 14:43

Esenler'de kentsel dönüşümün son durumu!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bugüne kadar yapılan ve planlanan ...

Esenler'de kentsel dönüşümle 74 bin konut yenilenecek!
  • 31.07.2017 14:43

Esenler'de kentsel dönüşümle 74 bin konut yenilenecek!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bölgede dönüşmesi gereken 74 bin k ...

Esenler'in kentsel dönüşümü ne durumda?
  • 03.03.2015 18:04

Esenler'in kentsel dönüşümü ne durumda?

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede devam eden kentsel dönüşüm ...

İdris Güllüce, Esenler'de kentsel dönüşümü inceledi
  • 05.02.2014 14:18

İdris Güllüce, Esenler'de kentsel dönüşümü inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler'de devam eden kentsel dönüşüm ...