maritbet girişmaritbet
Tabakhane’de yıkımlar devam ediyor

Tabakhane’de yıkımlar devam ediyor

Tabakhane Vadisi’nde kamulaştırılan bina oranı yüzde 85,9’a, yıkılan binaların oranı yüzde 53,7’e ulaştı.

Yıkım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Tabakhane Vadisi son derece modern bir yaşam alanı olarak sadece ilimize değil, bölgeye ve ülkemize kazandırılmış olacak” dedi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor. Trabzon'a son derece modern, yeni bir yaşam alanı kazandıracak olan bu önemli proje kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı sürdürülüyor.

tabakhane kentsel dönüşümü

BİNALARIN YÜZDE 85.9'u KAMULAŞTIRILDI

688 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı alanda şimdiye kadar 591 binanın hak sahipleri anlaşma sağlanarak, bu binaların kamulaştırma işlemleri gerçekleştirildi. Böylece alanda bulunan binaların yüzde 85,9'unun kamulaştırma işlemi tamamlanmış oldu. Geriye kalan 97 binanın kamulaştırılması içinde gerek hukuki süreç, gerekse hak sahipleri ile ikili görüşmeler devam ediyor.

tabakhane kentsel dönüşümü

ALANDAKİ BİNALARIN YÜZDE 53,7'Sİ YIKILDI

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarına da hız verildi. Son günlerde gerçekleştirilen yıkım çalışmalarıyla bölgede yıkılan bina sayısı 370'e ulaştı. Böylece alanda bulunan binaların yüzde 53,7'si yıkılmış oldu. Bölgede gerçekleştirilmekte olan yıkım çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edecek.

tabakhane kentsel dönüşümü

HAK SAHİPLERİNE 150,3 MİLYON ÖDENDİ

Tabakhane'nin güney tarafında planlanan 353 konutun yapımı da son sürat devam ediyor. Ayrıca Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar hak sahiplerine 150,3 milyon TL ödeme yapıldı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: DÖNÜŞÜMLER TÜRKİYE ÖRNEĞİDİR

TOKİ ile ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'da uygulanan ve uygulanmakta olan kentsel dönüşüm projelerinin Türkiye örneği olduğunun altını çizdi. Proje kapsamında bölgede 353 konutun yapımının da sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede uygulanacak olan projenin hazırlanması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki çalışmaların tamamlanması ile Tabakhane Vadisi son derece modern bir yaşam alanı olarak sadece ilimize değil, bölgeye ve ülkemize kazandırılmış olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tabakhane’de yıkımlar devam ediyor
  • 31.03.2015 15:14

Tabakhane’de yıkımlar devam ediyor

Tabakhane Vadisi’nde kamulaştırılan bina oranı yüzde 85,9’a, yıkılan binaların o ...