maritbet girişmaritbet
Sur Yapı, Antalya projesi için yoğun talep aldı!

Sur Yapı, Antalya projesi için yoğun talep aldı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi için ön talep toplamaya Sur Yapı, ilk 2 günde 24 ilden ön talep aldı.

Sur Yapı, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi için ön talep toplamaya başladı. Akdeniz mavisinin yeşille buluştuğu bölgede Sur Yapı güvencesiyle yapımına başlanacak proje, 1.300.000 m² lik alan büyüklüğüne sahip… Yaklaşık 19.000 konuttan oluşacak yeni şehirde ayrıca kültürel alanlar, Dev Şehir Parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, ofisler ve ticari alanlar yer alacak. 

Kısa bir süre önce ön talep toplanmaya başlanan proje Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Balıkesir'in de aralarında bulunduğu toplam 24 ilden yoğun talep gördü. Antalya özelinde ise Muratpaşa (Merkez), Kepez, Konyaaltı ve Manavgat başta olmak üzere 13 farklı ilçeden talep alındı.

Sektöre yön veren çalışmalara imza atan Sur Yapı, Antalya Kepez-Santral bölgesinde yeni bir şehir inşa ediyor. Adeta yeni bir şehir kurulacak bölgede 1.300.000 m² lik bir alanda yaklaşık 19.000 konut yer alacak. 

Antalya'da örnek dönüşüm projesi! 

Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesinin tüm süreçlerinde geri dönüşüm metoduyla çalışılıyor. Araziden çıkarılan hafriyat geri dönüştürülerek proje yapımında kullanılacak. Günde ortalama 1800 ton molozun dönüştürüldüğü projede toplam 260 bin metrekare de yeşil alan bulunacak. Proje arazisinde bulunan 10.764 adet ağaç korunarak, peyzajda kullanılacak. Öte yandan bölgede yaşayan sokak hayvanları için ise bir yaşam alanı oluşturulacak.

Haziran ayında inşa sürecine başlanması hedefleniyor

Antalya projesi ile ilgili Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas; “Antalya Kepez-Santral bölgesinde üstlenmiş olduğumuz Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi bizi çok heyecanlandırıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Antepe, Kepez-Santral bölgesi projesinin tüm süreçlerini sorunsuz yürüterek Türkiye için de örnek bir çalışma sergiledi, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu aşamadan sonra projeyi biz devralacağız ve proje ile Antalya'ya katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Projede yaklaşık 19 bin konut yer alıyor, bunlardan yaklaşık 5 bini hak sahiplerinin konutları… Projede konutların yanı sıra kültürel alanlar, Dev Şehir Parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, camiler, ofisler ve ticari alanlar bulunacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Haziran ayı içerisinde de ruhsatımızı alarak inşa sürecine başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Projenin tam anlamıyla örnek olduğunu söyleyen Altan Elmas; “Projede bir dönüşüm tesisi kuruldu. Oradan çıkan molozlar dönüştürülüp yolların altyapılarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Böylece çevresel atıklar oluşmuyor. Ayrıca arazide bulunan 10.764 ağaç da sökülüp, markalanarak fidanlıkta muhafaza altına alındı. Koruma altına alınan 5.135 zeytin, 2.888 narenciye, 1.767 nar ağacı ise peyzajda kullanılacak. Öte yandan proje alanından çıkan 114 ton odun ve ahşap, yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bu anlamda örnek ve çok çevreci bir kentsel dönüşüm meydana gelmiş olacak” şeklinde konuştu.

Antalya projesi için ilk 2 günde 24 ilden ön talep aldı!

Ön talep sürecindeki ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Altan Elmas: “Projemizde çok kısa bir süre önce ön talep toplamaya başladık. Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Balıkesir'in de aralarında bulunduğu toplam 24 ilden şimdiye kadar yoğun talep aldık. Antalya özelinde ise Muratpaşa (Merkez), Kepez, Konyaaltı ve Manavgat başta olmak üzere 13 farklı ilçeden talep aldığımızı söyleyebilirim. Ayrıca yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımızdan da talepler alıyoruz. Antalya bütün Türkiye'nin ve yurtdışında yaşayan herkesin ikinci evini almak istediği şehrimiz... Bu durumu ilk gelen taleplerden çok net müşahede ettik. Biliyorsunuz özellikle Rus turistlerin konut alımında Antalya önemli bir pazar…” dedi.

“Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istiyoruz” 

Elmas; “Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istiyoruz. Öte yandan İranlı turistlerin de ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum. Projemiz hem konum hem de olanakları itibariyle yabancılar için karlı bir yatırım olacak. Türkiye'nin en önemli uluslararası markalarından Antalya'da proje için ön talep bırakanlar ilk fiyat avantajı ve öncelikli ev seçme hakkına sahip olacaklar” dedi.

Antalya projesinin ön talep döneminde yatırımcılar öncelikli seçme fırsatını yakalayacak, bu dönemin avantajlı fiyatlarından da yararlanma fırsatına sahip olacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta!
  • 28.07.2022 10:15

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’da şimdi ikinci etap satışta!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’nın ikinci etabı satışa çıktı. Tapulu devre mülkle ...

Bakan Özhaseki, Antalya'daki kentsel dönüşüm projesini inceledi
  • 21.11.2017 18:28

Bakan Özhaseki, Antalya'daki kentsel dönüşüm projesini inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur Yapı'nın Antalya Kepez ilçesi Ke ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tahvil atağı!
  • 28.03.2017 17:17

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tahvil atağı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, yeni yatırımlarda ku ...

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 riskli yapı belirlendi
  • 12.11.2020 09:05

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 riskli yapı belirlendi

Antalya’da 1 milyon 260 bin kişinin yaşadığı Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçel ...

Şişecam ve Anadolu Cam'a Kaleseramik dava açtı
  • 04.11.2020 10:55

Şişecam ve Anadolu Cam'a Kaleseramik dava açtı

Şişe ve Cam Fabrikaları, devraldığı Anadolu Cam ile birleşme işlemine dair alına ...