maritbet girişmaritbet
Sıcaksu ve İNTAM`ı TOKİ yapacak

Sıcaksu ve İNTAM`ı TOKİ yapacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden olan İNTAM ve Sıcaksu bölgesiyle ilgili projelere TOKİ`den destek geldi. Başkan Altepe, Her iki projenin hayata geçirilmesi için çok sayıda yatırımcıyla görüştüklerini sonuç olarak TOKİ ile anlaştıklarını söyledi

 

Kaynak:  Seyit Gündoğan / Olay


Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden olan İNTAM ve Sıcaksu bölgesiyle ilgili projelere TOKİ`den destek geldi. Başkan Altepe, Her iki projenin hayata geçirilmesi için çok sayıda yatırımcıyla görüştüklerini sonuç olarak TOKİ ile anlaştıklarını söyledi.


Bursa`nın yıllardır çözüm bekleyen kentsel dönüşüm bölgeleri olan İNTAM ve Sıcaksu`yu TOKİ yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İNTAM ve Sıcaksu bölgelerindeki projelerin hayata geçirilmesi için çok sayıda yatırımcıyla görüştüklerini belirterek, ancak hiçbir yatırımcının sıcak bakmadığını ve sonunda TOKİ ile anlaştıklarını söyledi. Her iki bölgede yıllardır bekleyen sorunun artık çözüme kavuşacağını vurgulayan Altepe, "TOKİ sayesinde hem projeler devlet garantisinde olacak hem de bölgede yoğunluk artışı sağlanmayacak" dedi.
 

Büyükşehir Belediye Meclisi`nin dün gerçekleşen olağanüstü oturumunda; kentin merkezinde bir çöküntü haline gelen İNTAM alanı ve tabakhanelerin boşaltıldığı Sıcaksu bölgesi ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı` olarak ilan edilerek, TOKİ ile protokol yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına ve Encümen`e yetki verildi. Oy birliği ile kabul edilen maddeye göre, her iki bölgenin projeleri ayrı ayrı yapılacak, müteahhitliğini de TOKİ yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İNTAM ile Sıcaksu kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi noktasında TOKİ`yi ikna etmeyi başardıklarını belirterek, her iki bölgeye yapılacak olan yatırımların TOKİ desteğiyle hayata geçirileceğini ve devlet garantisiyle Bursa`ya en yakışan projelerin uygulanacağını söyledi.
 

Kentin çöküntü bölgesi olan Sıcaksu Tabakhaneler ile İNTAM bölgesinin Bursa`ya kazandırılması için uzun süredir çalışma halinde olduklarını ifade eden Altepe, "Her iki bölge ile projelerimiz hazır. İki projenin de hayata geçirilmesi için Bursa`ya onlarca yatırımcı getirdik. Ancak 10`larca trilyonluk bir yatırım olduğu için yatırımcılar kar etmek amacıyla bölgede yoğunluk artışı istiyor. Bu güne kadar da önemli, ciddi bir teklif almadık. TOKİ Doğanbey`de büyük bir yatırım yaptığı için bu iki projeye sıcak bakmıyordu. Ancak sonunda bu iki yatırım için de TOKİ`yi ikna etmeyi başardık. Yer sahiplerini mağdur etmeden, bölgede yoğunluk artışına yol açmadan Bursa`ya en yakışır projeleri hayata geçireceğiz. Devlet garantisi olduğu için de projenin yarıda kalması gibi bir sorun da yaşanmayacak" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz