maritbet girişmaritbet
Samsun Canik'te kentsel dönüşüm eylemi

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm eylemi

Samsun’un Canik ilçesinde belediye ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde TOKİ’nin hesapta olmayan masraflar çıkartığını iddia eden arsa sahipleri, belediye binası önünde eylem yaptı

 
 

Samsun'un Canik ilçesinde belediye ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde TOKİ'nin hesapta olmayan masraflar çıkartığını iddia eden arsa sahipleri, belediye binası önünde eylem yaptı.

Canik Belediye önünde toplanan arsa sahipleri ellerinde "daireler sizin olsun", "anahtarlarımızı almıyoruz", "tapu ve evlerimizi istiyoruz" yazılı pankartlarla, yapımı tamamlanan Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap TOKİ binalarından kendilerine verilecek daireler için hesapta olmayan masraf çıkartıldığını öne sürdü.
 
Belediye Başkanı Osman Genç ile görüşmek isteyen arsa sahipleri, bunu başaramayınca belediye görevlileri ve polis ile tartıştı. Yaklaşık 2.5 saat protestolar sırasında arsa sahipleri bu defa de kendi aralarında kavga etmeye başladı. Olay yerinde bulunan çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle kavga büyümeden engelledi.

Birbirlerine yumruklu saldırıda bulunan 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı.
Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Karadeniz Bölgesi'nin en büyük projesi olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu tür sıkıntıların çıkmasının gayet normal olduğunu söyledi.

Arsa sahiplerinin eylemlerinin temel nedeninin Maliye Bakanlığı'nın yeni uygulamaya koyduğu yüzde 1 KDV oranın olduğuna dikkat çeken Osman Genç, "Projeye başlanırken vatandaşlarla her türlü vergiden muaftır diye sözleşme yapıldı ve o bölge gece kondu önleme bölgesi ilan edildi. Bu nedenle de her türlü vergiden de muaf tutuldu.
 
Fakat Maliye Bakanlığı'nın TOKİ'den daire başına yüzde 1 KDV ve binde 7 damga vergisi alması vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlarımız bu parayı TOKİ'ye verdikten sonra mahkemeye itirazda bulunabilir. Burada en nihai kararı verecek olan mahkemedir. Bende arsa sahiplerinin yanındayım. Bu konuda haklı buluyorum. Ancak, bu işi kullanmak ve provokatörlük etmek isteyen insanlar var" diye konuştu.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz