maritbet girişmaritbet
Sakarya'da 4 bin konutluk projenin ilk etabı tamamlandı

Sakarya'da 4 bin konutluk projenin ilk etabı tamamlandı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde hayata geçirilen 4 bin konutluk projede tamamlanan 280 konutun tapuları hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Erenler Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında 666 dönüm alana inşa edilecek 4 bin konutluk projenin ilk etabı tamamlandı. İlçenin Yenimahalle ve Küpçüler mahallelerinde yürütülen ve 9 etaptan oluşan "Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında, bulvar ve ticaret alanları, iş yerleri, kafe, restoran, gezi alanları, giyim mağazaları, 10 katlı bir otel ve içinde konferans salonları, kütüphane ve 5 bin kişilik caminin bulunduğu külliye yapılacak.

Yaklaşık 44 dönüm üzerine inşa edilen, içinde ticaret merkezi, spor salonu, sosyal alan ve oyun parkının da bulunduğu projenin 280 konutluk birinci etabı tamamlandı. 93 metrekareyle 139 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilen dairelerin tapuları hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Proje kapsamında yer alan ve 34 dönüm alan üzerinde 144 bağımsız bölümden oluşan dubleks ve tribleks dairelerin bulunduğu "Roman Konutları" etabının ihalesi de yarın yapılacak. 1 ticaret binası ve kültür merkezinin de inşa edileceği yapım ihalesinin ardından inşaatlara başlanılacak.

"Son iki etabı vurucu nokta olduğu için en sona bıraktık"

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de dönüşümü yapılan ilk noktanın burası olduğunu söyledi.

Projede TOKİ ile çalışmadıklarına işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm alanımız 9 etaptan oluşuyor. Adını Roman Konutları koyduğumuz ikinci etabın 144 konutluk ihalesi 3 Kasım'da olacak. Bununla birlikte bin 71 konutluk proje alanımızın her şeyi bitti, bakanlıkça onaylandı sadece kamulaştırmayla ilgili bir sıkıntımız var onu hallettiğimiz gibi onunla ilgili de ihaleye çıkacağız. 4, 5, 6 ve 7. etapların da proje ihalesi yapıldı. Olağanüstü bir şey olmazsa projeler bize gelmiş olacak. Son iki etabı vurucu nokta olduğu için en sona bıraktık."

Proje kapsamında başta sosyal kültürel alanlar olmak üzere, ticarete yönelik mekanlar oluşturduklarını anlatan Öztürk, 10 katlı otel projesinin bakanlıkça onaylandığını, 14 dönümlük alanda içinde konferans salonları ve 5 bin kişilik caminin de bulunduğu bir külliye yapacaklarını kaydetti.

Tamamlanan ilk etaptaki 280 konuttan 90'ını hak sahiplerine teslim ettiklerini, ikinci etapta yıkacakları konutların sahiplerine de 102 konut vereceklerini belirten Öztürk, satmaktan ziyade yap-yık modeli uyguladıklarını, hiç bir vatandaşı mağdur etmediklerini dile getirdi. 

Öztürk, yarın ihale edilecek Roman Konutlarına ilişkin bilgi verirken de "İlçemizde 2 bine yakın Roman vatandaşlarım var. Dolayısıyla bizim burada bir çalışma yapmamız gerekiyordu kaldı ki Roman vatandaşlarımızın yaşadığı alanın hemen hemen tamamı proje kapsamında. Romanların yaşam tarzları belli. Basamak dahi istemiyorlar direk eve girebilmek için. Bu çerçevede onlara rahat yaşayabilecekleri konutlar üretiyoruz." dedi. 

Cavit Öztürk, 666 dönüm alan üzerindeki proje bittiği zaman Erenler'in Türkiye'nin her yerinde anılır hale geleceğini ifade ederek, "Türkiye'nin neresinde kentsel dönüşüm yapılırsa yapılsın bakanlık ilgili belediyeleri bize yönlendiriyor." diye konuştu. 

"Romanlar memnun"

Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel de Sakarya'da 19 noktada yaklaşık 38 bin Roman vatandaşının yaşadığını söyledi. 

Devletin Romanlara yaklaşımının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Tanyel, "Erenler Belediyesinin başlattığı kentsel dönüşüm sadece Romanlara yönelik değil. Proje kapsamında, Romanların sosyal kültürel yaşantısına uygun evlerin yapılacağında hemfikiriz. Her insan çocuklarının rahatça oynayabileceği, gezebileceği rahat ve uygun ortamlar olmasını ister. Şu anda bizim bulunduğumuz noktalarda bu mümkün olmuyor, çarpık kentleşme var." diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...