maritbet girişmaritbet
Romanlar için kentsel dönüşüm projesi geliyor!

Romanlar için kentsel dönüşüm projesi geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya’da kentsel dönüşüm için Romanlarla görüştü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Roman vatandaşların 100 yıl boyunca birikmiş sorunlarını bir gecede çözmenin mümkün olmadığını belirterek, "Ama nereden başlarsak kardır. 'Ne kadar hızlı yol alırsak o kadar iyidir' düşüncesiyle inşallah çalışmalara başlıyoruz" dedi. 

İslam, Erenler ilçesinde bir araya geldiği Roman vatandaşın 5 değil, 100 yıllık problemleri olduğunu vurguladı. 
Romanlara büyük haksızlık yapıldığına dikkati çeken İslam, "Mazlum oldunuz, sesinizi duyuramadınız, eşit vatandaşlık hakkı istediniz, 12 yıl öncesine kadar buna da sahip olamadınız ama ne zaman Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başa geçti ve 'Orada benim Roman vatandaşlarım var, onların 100 yıllık hakkını geri vermemiz gerekiyor' dedi" ifadesini kullandı. 

İslam, bunun üzerine çalışma başlattıklarını vurgulayarak, sosyal problemlerine çözüm üretilmesi amacıyla birim kurulduğuna işaret etti. 

"Roman vatandaşların 100 yıl boyunca birikmiş sorunlarını bir gecede çözmek mümkün değil ama nereden başlarsak kardır" diyen İslam, "Ne kadar hızlı yol alırsak o kadar iyidir' düşüncesiyle inşallah çalışmalara başlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Romanlar için "kentsel dönüşüm projesi" hazırlandığını anımsatan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"İnşallah bu proje hayata geçtiğinde sizin içinizden de istekli olanlar evlerine sahip olacaklar. Bundan sonra inşallah hep beraber Roman havası söyleyeceğiz. Her zaman arkamızda oldunuz, desteğinizi hep yanımızda hissettik. Biz de sizin yanınızdayız. Niyetimiz, çabamız, hareketimiz, bütün problemleri çözmek üzerine. Biraz zaman alacak belki ama çocuklarımız ve torunlarımız daha iyi bir hayata doğacak. Bizler de mümkün olduğu kadar daha iyi hayatlar yaşamaya çalışacağız."

İslam, 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Roman vatandaşlardan oy istedi.

AA

Yorum Yaz