maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşümü Esenler'den resmen başlattı!

Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşümü Esenler'den resmen başlattı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van depreminden sonra ''İktidarı kaybetme pahasına yapacağız'' dediği kentsel dönüşüm süreci, resmen başladı

Başbakan Erdoğan, İstanbul Esenler'de gerçekleşen törende, yaklaşık 7 milyon binanın elden geçeceği kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Yeni hayat alanlarını, yeşile önem veren bir anlayışla inşa edeceğiz. Yeni yeşil alanlara ihtiyacımız var. Mevcut güvensiz yapıları, can ve mal güvenliği bulunan yeni yapılarla değiştireceğiz. Kentsel dönüşüm de bunu sağlayacak. Rant odaklı değil, insan odaklı bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Sağlık merkezleri, parkları ile yepyeni yaşam alanları yaratacağız" dedi.
 
 
"En başta hak sahiplerinin rızasını almak zorundayız. Vatandaşımız kendi dönüşümünü kendi yapacak" diyen Erdoğan; konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Ekonomik ömrünü tamamlamış yapılarınızı lütfen kontrol ettirin. Çünkü o binalar mutlak suretle yıkılacak. Vatandaşımızın sağlıksız binalarda yaşamaya devam etmesine göz yumamayız, yummayacağız.
 
Modern şehirler kurmamız gerekiyor. Tüm binaların kontrol edilmesini sağlayacağız. Mesela Esenler'de yaklaşık 5 bin, Beyoğlu'nda ise bin 200 vatandaşımız yeni ve güvenli konutlarına kavuşacak."
 
İstanbul'da Esenler'in yanısıra Beykoz, Küçükçekmece, Beyoğlu ve birçok ilçede de yıkımlar başladı.
 
Sarıgazi'deki Milli Savunma Bakanlığı'na ait 10 lojman ise patlayıcıyla yıkılacak. Dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak yıkımlar sırasında Türkiye, ilk kez profesyonel anlamda dinamitli yıkım tekniğine sahne olacak.
 
İLK KEPÇE HATAY'DA VURULDU
 
Türkiye genelinde 33 ilde gerçekleşecek dönüşüm çalışmaları kapsamında, ilk olarak bu sabah, Hatay Kırıkhan'daki eski askeri lojmanın yıkımına başlandı.
 
Bolu'da da kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait lojmanların yıkım çalışmaları başladı. Sakarya'da ise ilk balyoz SGK'ya ait binaya vuruldu.
 
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın aralarında bulunduğu 33 ilde, yıkılacak kamu binaları arasında, karargah, emniyet müdürlüğü hizmet binası, ilköğretim okulu, devlet ve kadın doğum hastanesi, sağlık ocağı ve lojmanlar yer alıyor.
 
 
 
ADAPAZARINDA TÖRENLE YIKIM
 
Adapazarı ilçesinde bulunan eski 5 katlı SSK binası törenle yıkıldı. 17 Ağustos 1999 depreminde 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı, dayanıksız ve güvensiz binaların yıkımına başlandı. Resmi binalardan başlanan yıkım çalışmaları kapsamında toplam 5 bin bina yıkılacak.
 
Yıkımı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile başlatan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, şehirde kentsel dönüşümün epeydir gündemde olduğunu, son yasa çalışmasıyla Türkiye ile birlikte Sakarya'nın da binaların yıkımına başlandığını ifade etti. Yıkımların bir süreç olduğunu vurgulayan Büyük, bu süreci vatandaşların desteği ile en iyi şekilde götürüleceğini düşündüğünü vurguladı.
 
Kentsel dönüşüm kapsamında toplam 5 bin binanın yıkılacağını dile getiren Büyük şu bilgileri verdi: "Planlanan resmi bir rakam söylemek zor. Ancak kentsel dönüşüme konu olabilecek bina sayısı 5 bin. Ama bunlar uzun bir süreçte gerçekleşecek durumdur. Deprem öncesinde yapılmış, riskli olduğu tespit edilmiş binalarla da devam edilecek."
 
Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...