maritbet girişmaritbet
Recep Altepe’ye göre devlet kentlerin dönüştürülmesinde daha etkin rol almalı!

Recep Altepe’ye göre devlet kentlerin dönüştürülmesinde daha etkin rol almalı!

Çıkartılan yeni yasaya rağmen kentsel dönüşümde insanlarla anlaşmanın zor olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devletin ´kentlerin dönüştürülmesi konusunda´ daha etkin rol alması gerektiğini söyledi

Çıkartılan yeni yasaya rağmen kentsel dönüşümde insanlarla anlaşmanın zor olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devletin ´kentlerin dönüştürülmesi konusunda´ daha etkin rol alması gerektiğini söyledi.

Başkan Altepe, Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Yapı Komitesi üyelerini ´Bursa´da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni yasanın olaya etkileri konusunda´ bilgilendirdi. Dobruca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya Moğolistan´ın Bursa Başkonsolosu Çetin Yıldırım, BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve komitenin üyeleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm çalışmalarının çıkartılan yeni yasaya rağmen istenilen sonucu vermeyeceğini söyledi. Bu konuda tecrübeli olduklarını, yasa çıkartılmadan önce Bursa´da birkaç bölgede başlattıkları dönüşüm çalışmalarının kendilerini inanılmaz şekilde zorladığını hatırlatan Başkan Altepe, "Bu konuda arzu edilen sonucun alınabilmesi için, devletin burada daha etkin şekilde rol alması gerekiyor" dedi. Daha önce Doğanbey bölgesinde kentsel dönüşüme girdiklerini ve ortaya çıkan problemleri hala aşamadıklarını, ´Tabakhaneler´ diye adlandırılan bölgede mülk sahipleriyle adeta kanlı-bıçaklı olduklarını, onları yerlerinden çıkartmak için yıllarca uğraştıklarını, Çekirge´de ´İNTAM´ diye bilinen bölgede mülk sahipleriyle anlaşmalarına rağmen sadece yıkım için 3 yıl beklediklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Çıkartılan yeni yasaya rağmen kentsel dönüşüm çalışmaları istenilen sonuçları vermeyecektir. Çünkü insanlarla anlaşmak zor. Bu konuda sonuç alınabilmesi için devletin çok daha etkin şekilde görev alması, dönüşümün önündeki bütün engellerin kaldırılması gerekiyor. Vatandaşa bizzat devlet tarafından uygun şartlarda krediler açılması, dönüşümün maddi boyutunun kolaylaştırılması kaçınılmaz bir durum. Bunun yanında, mülk sahiplerini ve müteahhitleri kurtaran projelerin de ortaya konulması gerekiyor" diye konuştu.

Komite üyelerine Bursa´nın mevcut yapı stoğu ve karakteristik deprem özelliği hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, kentte yer alan 3 ve üzeri katlardaki tüm binaların yenilenmeye muhtaç olduğunu dile getirdi. 1855 depreminde ´1-2 katlı evlere rağmen´ şehir nüfusunun 60 binden 35 bine düştüğünü, Ulucami ve Yıldırım camilerinin minarelerinin yıkıldığını, kentin her açıdan büyük bir yara aldığını vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa, İstanbul ve Kocaeli´yle birlikte Marmara Bölgesi´nin adeta kalbi niteliğinde bulunuyor. Onun için bu bölgenin hızlıca yenilenmesi, sıkıntılı olan yapı stoğunun muhakkak değiştirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!
  • 16.10.2021 10:44

Bursa'da dönüşüm projesiyle tarih gün yüzüne çıkıyor!

Bursa’nın geleceğine damga vuracak Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kent ...

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor
  • 13.10.2021 16:59

Bursa Hanlar Bölgesi'nde düzenleme çalışmaları sürüyor

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsa ...

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"
  • 10.09.2018 16:01

"Kentsel dönüşüm bizim için önemli"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde yoğunluk artışıyla de ...

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!
  • 25.08.2017 16:39

Bakan Özhaseki, Bursa'da kentsel dönüşümü inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm ...

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!
  • 20.07.2017 10:30

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşümü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaları tüm hızıy ...

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!
  • 21.08.2013 12:04

Recep Tayyip Erdoğan Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşümün startını verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bursa Yıldırım Ken ...