maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘İznik’in başına devlet kuşu konacak’

Recep Altepe ‘İznik’in başına devlet kuşu konacak’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir sınırlarının ‘bütünşehir’ olmasıyla birlikte, İznik’in başına devlet kuşu konacağını söyledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe ziyaretlerini İznik ile sürdürdü. İznik'teki mahalle muhtarlarıyla Beril Restaurant'ta bir araya gelen Başkan Altepe'ye Büyükşehir bürokratları ile İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, AK Parti İznik Belediye Başkan Adayı Osman Sargın, AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, İznik Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç ve mahalle muhtarları katıldı. Başkan Altepe, muhtarlara 30 Mart seçimlerinden sonra belediye uygulamalarındaki değişiklikler ve İznik'te devreye alınacak hizmetleri anlattı. 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Yasası'nın resmen devreye gireceğini, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'nin kaldırılarak yetki ve imkanlarının Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini belirten Başkan Altepe, “Seçimlerin ardından değişim ve gelişime start verilmiş olacak. Büyükşehir bütçesiyle kent merkezleri ve kırsal kesim, tarihinde görmediği, ilçe belediyelerinin yapamayacağı büyük yatırımları alacak” dedi. Altepe, ilçedeki tarihi öğeleri bir bir ayağa kaldıracaklarını söyledi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde konunun uzmanlarından oluşan bir ekip kurduklarını ve kurulan ekibin bölgede incelemeler yaparak uygulanacak projeleri ortaya çıkardığını vurguladı.

Başkan Altepe, “Öncelikli olarak Bursa'dan bile uzun olan 4700 metrelik İznik surlarını, bünyesindeki İstanbul Kapı, Lefke Kapı, Yenişehir Kapı, Göl Kapı ve 238 burcuyla birlikte rekonstrüksiyona tabi tutacağız. Daha sonra sırasıyla ilçedeki tarihi eserlere, zenginliklere el atacağız. Davud-i Kayseri Hazretleri'nin kabrini, Abdulvahap Tekkesi'ni, Rüstem Paşa Hanı'yla Selçuk Hamamı'nı, Sarı Saltuk Türbesi'ni, Yeşil Camii'ni yenileyeceğiz. Çini fırınlarının düzenlenmesini ve çini müzesi oluşturulmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Altepe “Sorunlar Büyükşehir ile çözüme kavuşacak”
İznik'te yapılacak çalışmaların tarihi eserlerle sınırlı kalmayacağını, ilçenin sahiliyle, tarım ve hayvancılığıyla da ilgileneceklerini belirten Altepe, İznik Gölü'nün, sahil bandına yerleştirilen kolektörler sayesinde temizleneceğini, tüm kent atıklarının arıtılacağını ifade etti. Tarım için de gereken neyse Büyükşehir Belediyesi'nin yerine getireceğini belirten Başkan Altepe, “Tarımın gelişmesi için ne eksiklik varsa gidereceğiz. Örnek veriyorum, bölgeye bir laboratuvar kuracağız. Burada zeytinyağıyla normal yağı karıştırıp zeytinyağı diye piyasaya sürenlere, ilçenin zeytinyağı konusundaki namına zarar verenlere karşı tedbir alacağız. Yağ karıştıranları ayırıp bu işi düzgün yapanları destekleyeceğiz. Büyükşehir'le birlikte artık üreticinin yaşadığı tüm sıkıntılar ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı. Başkan Altepe, İznik'in otogarıyla, itfaiyesiyle, sahil düzenlemesiyle, sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla, alt yapısıyla, su ve kanalizasyon sistemiyle de yenileneceğini vurguladı.

Başkan Altepe, İznik'te AK Parti İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Bina girişinde AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, AK Parti İznik Belediye Başkan Adayı Osman Sargın ve partililer tarafından karşılanan Başkan Altepe, İznik'te BAL-GÖÇ ilçe merkezini, Balık Pazarı'nı ve esnafı da ziyaret ederek vatandaşın dertlerini dinledi.

Kırsal kesime yatırım miktarı artacak
İznik'te muhtarlarla yapılan toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir de bütünşehir uygulamasıyla birlikte kırsal kesime yapılan yatırımın en az 4 kat artacağını, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi imkanlarının tümüyle Büyükşehir'e devredileceğini anlattı. Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol ise yeni yasa gereği muhtarın muhatabının artık Büyükşehir olduğunu vurgulayarak, yaşadıkları sıkıntıları tek elden aktarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İznik Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Sevinç de Başkan Altepe'ye muhtarlara gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti. Toplantının sonunda Sevinç, Başkan Altepe'ye İznik çinisi takdim etti. Müşküle Muhtarı Şemsettin Taran ise Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol'a İznik çinisi hediye etti.

 

Yorum Yaz