maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘Bursa’da kırsal kalkınmaya 120 milyon lira yatırım yapılacak’

Recep Altepe ‘Bursa’da kırsal kalkınmaya 120 milyon lira yatırım yapılacak’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası gereğince Bursa’da sadece kırsal kesime yılda 120 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını söyledi

Başkan Altepe, muhtarlarla Sakallı Düğün Salonu'nda bir araya geldi. Büyükşehir Yasası'nın anlatıldığı toplantıya; AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, Orhangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Kadri Ergen ve Büyükşehir bürokratları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçimlerden sonra yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası'nın birçok alanda olduğu gibi kırsal kesime de çok fayda sağlayacağını açıkladı. Büyükşehir Belediye bütçesinin 2014 yılında 2 milyar 200 milyon olarak belirlendiğini ve bunun 1 milyar 200 milyon TL'sinin yatırım bütçesi olarak ayrıldığını kaydeden Başkan Altepe, yatırım bütçesi olarak ayrılan 1 milyar 200 milyon TL'nin en az yüzde 10'unun yasal olarak kırsal kesim için kullanılmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Büyükşehir Yasası'nın Başbakan Erdoğan'ın belediyecilikten gelmesinin ve vizyonunun bir sonucu olduğunu, yasanın başta Bursa olmak üzere tüm büyükşehirlerdeki kırsal kalkınmayı tetikleyeceğini belirten Başkan Altepe, “İnşallah Bursa, birçok konuda olduğu gibi kırsal kalkınmada da Türkiye ve dünyaya rol model olacak” dedi.

Orhangazi için zeytincilik, sebze ve meyvecilik
Başkan Altepe, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi olarak Orhangazi'ye yapacakları muhtemel yatırımlara da değindi. Orhangazi'nin zeytin ve sebze-meyve üretimiyle öne çıktığını, Bursa sanayisinin yüzde 25'inin bu ilçede bulunduğunu kaydeden Başkan Altepe, zeytinciliğin gelişmesi, üretim ve satış verimliliğinin artması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bunun için Büyükşehir Belediyesi'nin 1000'in üzerindeki teknik elemanıyla hazır olduğunu, başta üreticiler ve ziraat odaları olmak üzere sektör bileşenleriyle toplantılar yaptıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Hedefimizde, zeytinciliğin, sebze ve meyveciliğin geliştirilmesi, birer sanayi ürünü haline dönüştürülmesi var. Bu konuda Büyükşehir Yasası'ndan önce yola çıktık. Neler yapılabileceği konusunda sektör temsilcileriyle toplantılar yaptık. Herkesin taleplerini aldık ve muhtemel yol haritamızı belirledik. İnşallah yakın zamanda düğmeye basacağız ” diye konuştu.

Başkan Altepe'ye teşekkür
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, Büyükşehir Yasası'nın vatandaşların vergi ve kaynaklarının yerinde kullanılmasını esas aldığını söyledi. Yasanın çok büyük tartışmalara neden olduğunu, yasalaşma sürecinde vatanı bölmekle suçlandıklarını kaydeden Aydın, “Biz bu yasayla yerinden yönetimi arzuluyoruz. Sizin vergilerinizin ve kaynaklarınızın yine sizin için yerinde kullanılmasını hedefliyoruz. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Milletvekili Aydın, konuşmasında, Büyükşehir sınırlarında olmamasına karşın bugüne kadar ilçenin her istediğini yerine getiren, hiçbir talebi geri çevirmeyen Başkan Altepe'ye de teşekkür etti.

İl Özel İdaresi yerine Büyükşehir
Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir de, Büyükşehir Yasası'yla birlikte İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi'nin lağvedileceğini anlattı. Bölgeleri temsilen İl Genel Meclisi'ne katılan meclis üyelerinin yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi'nde toplantılara katılmaya başlayacağını, muhtarların tüm sıkıntılarını İl Özel İdaresi yerine Büyükşehir Belediyesi'ne ileteceğini ifade eden Akdemir, “Biz yıllık 30 milyon TL gibi kıt bütçemizle en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Büyükşehir Belediyesi, bizim 4 katımız olan bütçesiyle sizlere çok daha iyi hizmetler verecek. 120 milyon TL tamamen kırsal kesime ayrılacak” açıklamasında bulundu. 

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol ve Orhangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Kadri Ergen de, toplantının Büyükşehir Yasası'yla birlikte uygulamada meydana gelebilecek değişikliklerin algılanmasını kolaylaştırmayı ve muhtarların sıkıntılarını birinci elden asıl kaynağa ulaştırmasını hedef aldığını ifade etti. Toplantının sonunda, Orhangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Kadri Ergen tarafından Başkan Altepe'ye plaket takdim edildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...