maritbet girişmaritbet
Pafta Nedir ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

Pafta Nedir ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

Pafta nedir ve sorgulama nasıl yapılır, pafta no ne işe yarar sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Pafta nedir sorusuna cevap olarak, büyükçe bir haritayı, modeli ya da planı oluşturan parçaların her biri denebilmektedir. Hazırlanmış haritalarda yeryüzü parçalarının tek seferde gösterilmesi mümkün değildir. Bu doğrultuda taşınmazın enlem,boylam bilgileri doğrultusunda paftalar oluşturulur. Pafta, mutlak suretle bir emlak, gayrimenkul terimidir. Sıkça kullanılan ve anlamı pek çok kez sorulan bir terimdir. Pafta sorgulama, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı web portallarından gerçekleştirilebilir.

Pafta Sorgulama Nasıl Gerçekleştirilir?

Pafta sorgulama işlemi, emlak ve gayrimenkulle ilgilenen kişilerin en sık sorduğu soruların başında gelmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın portalları üzerinden pafta sorgulama gerçekleştirilebilir. www.tkgm.gov.tr adresinden bu işlem için en doğru sonuç alınabilmektedir. Ancak sorgulaması yapılacak gayrimenkulle ilgili olarak ada ve parsel numaralarının biliniyor olması gerekiyor. TKGM'de Parsel Sorgulama sayfasında gerçekleştirilen sorgu ekranın olarak öznitelik bilgisi sayfasından gayrimenkulün tüm detaylarına ulaşılabilmektedir. Bununla birlikte Tapu Kadastro Müdürlüğü de konuyla ilgili sonuç sağlayabilmektedir. Elde edilen pafta no ile de gayrimenkulün tüm detaylarıyla ilgili bilgi alınabilmektedir.

Pafta Kayıt İstatistik Nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Pafta Kayıt İstatistik Coğrafi Bilgi Sistemleri sayfası üzerinden şehirler genelinde pafta detaylarına ulaşılabilmektedir. Herhangi bir kentin koordinat sistemine göre pafta adedini, ölçü yöntemine göre pafta adedini, bu işlemlerin ilerleme ve tamamlanma oranlarını Pafta Kayıt İstatistik sayfası üzerinden görme imkanı sunulmaktadır. www.cbs.tkgm.gov.tr sayfası üzerinden bu detaylara ulaşmak mümkün.

Pafta İşlemleri Dökümanı ve Pafta Kayıt Defteri MEGSİS'de

Ada, parsel, pafta numarası gibi kavramlar birbiriyle bir bütünü temsil etmektedir. Arsa, arazi, tarla, konut gibi gayrimenkulü temsil eden ana kavramların başında gelmektedir. Online aramalarda parsel sorgu üzerinden pafta ile ilgili tüm soruların rakamsal olarak yanıtına ulaşmak mümkün. Ayrıca Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) üzerinden pafta işlemleri dökümanı ve pafta kayıt defteri dökümanı ayrıntılarına ulaşılabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pafta Nedir ve Sorgulama Nasıl Yapılır?
  • 20.11.2020 15:30

Pafta Nedir ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

Pafta nedir ve sorgulama nasıl yapılır, pafta no ne işe yarar sorusunun cevabını ...