maritbet girişmaritbet
Özhaseki 'Fikirtepe'de kentsel dönüşüm 2 yılda bitecek'

Özhaseki 'Fikirtepe'de kentsel dönüşüm 2 yılda bitecek'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'nin kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunların çözümü için harekete geçtiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği Fikirtepe hakkında dengeleri değiştiren açıklamalarda bulundu. Fikirtepe'de 1 milyon 350 bin metrekarelik alandaki dönüşüm çalışmalarını yavaşlatan etkenler hakkında önemli konulara değinen Özhaseki, bölgedeki sorunların çözümü için harekete geçtiklerini söyledi. Toplam 18 milyar dolar yatırım değerine sahip, 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan ile tamamlandığında 160 bin kişinin yaşamasının hedeflendiği Fikirtepe için bakanlıkta bir grup kurduklarını belirten Özhaseki; müteahhit, vatandaş ve arsa sahiplerinin iyi niyetli davranmasını, aksi taktirde bakanlığın gerekli bütün önlemleri alacağını belirtti.

Dumlupınar, Eğitim, Fikirtepe ve Merdivenköy mahallelerinde toplam 61 adada devam eden kentsel dönüşümde anlaşmaları gerçekleştiren firmalar teslime gün sayarken bazı firmaların ikna süreçleri de devam ediyor. Bölgedeki çalışmalarda; arsa sahibi, vatandaş ve müteahhit tarafından bugüne kadar çeşitli şekillerde engellenmesi nedeniyle tıkanıklıklar yaşanmaya devam ediyor. Süregelen sorunları önlemek için çalışmalarına devam eden Fikirtepe Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği toplantı ile bölgedeki sürecin çözüleceğine dair sözler aldı. Toplantının en önemli sonuçlarından biri de; Fikirtepe'de oluşan mağduriyetlerin son bulacağı, şuan yüzde 40 olan ve yılsonuna kadar yüzde 70 – 80 civarına çıkması beklenen anlaşmalarda gerekli uzlaşmaların sağlanamaması durumunda devreye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gireceği notu oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Fikirtepe'de süreci engelleyenlere uyarı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, dün öğle saatlerinde Fikirtepe bölgesindeki inşaat şantiyelerini ve sorunlu bölgeleri gezdi. Bölgede vatandaşlar ile müteahhitlerle konuşan ve dertlerini dinleyen bakan, bir inşaatın 25'inci katından bölgeyi izleyerek Fikirtepe Platformu temsilcilerinden ve bakanlık yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Fikirtepe Platformu'nun düzenlediği toplantıya katılan bakan Özhaseki burada bütün müteahhitlerin ve toplantıya katılan muhtarların sorunlarını dinledi.

Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu toplantıyı açış konuşmasında ‘'Bugün tarihi bir gün'' diyerek Türkiye'nin geçirdiği zor dönemde müteahhitlerin ekonominin iyileşmesi sürecinde öncü olduklarını vurguladı. Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'deki sorunları maddeler halinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sunarken toplantıya katılan diğer konuklar da görüş ve önerilerini bildirdiler. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise toplantıya katılanlara teşekkür ederek, Fikirtepe'nin ucu açık bir süreç olmadığını ve bölgenin iki yıl içerisinde tamamlanmak zorunda olduğunu, bakanlığın bu konuda kesin kararlı hareket edeceğini belirtti.

Bakanlık olarak Fikirtepe'deki sürece müdahale edeceğiz

Amaçlarının bağcı dövmek değil üzüm yemek olduğunu vurgulayan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: ‘'Biz, Fikirtepe'yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada 3'te 2 çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. 3'te 2 çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız. Fikirtepe'de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz.'' dedi.

Fikirtepe'de artık herkes üzerine düşeni yapacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiğimiz toplantı, Fikirtepe için tarihi bir önem taşıyor. Fikirtepe, yalnızca İstanbul'un değil tüm Türkiye'nin en çok kazandıran projesi olma özelliğine sahip. Artık bugünden itibaren Fikirtepe'de vatandaş da, arsa sahibi de, müteahhit de üzerine düşeni yapacak. Sürecin önünü tıkayan sorunlar her ne ise bakanımızın da dediği gibi çözülerek Fikirtepe tamamlanacak.

Fikirtepe'deki engeller kalkıyor, bakanlığın kontrolüyle daha hızlı ilerleyeceğiz

Bundan sonraki sürecin, bakanımızın da direkt kontrolüyle daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyoruz. Eskiden bürokratik bir takım engeller vardı. Şimdi ise bakanlığın oluşturduğu yetkilendirilmiş koordinasyon başkanlığı sayesinde, bütün kurumlarla organik bağlantılar yaparak hızlıca ilerleyeceğiz. Fikirtepe'nin kökten, temelden çözümü hakkında somut birtakım sorunlarımız var. Bakanımızın da desteği ile bu sorunların en kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Fikirtepe'deki dönüşüme hız kazandıracak

Kadıköy'ün modern ve çağdaş yeni yüzü olmaya aday, İstanbul'daki kentsel dönüşümün en büyük ve simge projesi Fikirtepe'nin sorunlarına bakanımızın yapıcı yaklaşımları ve pratik çözümleri bizleri son derece mutlu etmiştir. Bakanımızın vizyoner yaklaşımının tüm dönüşüm projelerine büyük bir ivme kazandıracağına inancımız tamdır. Kendilerine ve tüm ekibine teşekkür ederiz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ercüment Oruç, Fikirtepe'yi değerlendirdi!
  • 15.02.2017 15:21

Ercüment Oruç, Fikirtepe'yi değerlendirdi!

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün son durumunu emlak ...

İNDER, kentsel dönüşüm ve sektörü değerlendirdi!
  • 17.12.2016 16:32

İNDER, kentsel dönüşüm ve sektörü değerlendirdi!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Fikirtepe Platformu Başkanı Ali ...

Fikirtepe'de hangi proje ne durumda?
  • 02.04.2016 15:45

Fikirtepe'de hangi proje ne durumda?

Fikirtepe platformu Genel Müdürü İrfan Şükrü Yağcı, bölgedeki projeleri harita ü ...

Fenerbahçeli basketbolcuya Fikirtepe şoku!
  • 02.03.2018 09:01

Fenerbahçeli basketbolcuya Fikirtepe şoku!

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı kaptanı Melih Mahmutoğlu'nun Fikirtepe'deki Br ...

Fikirtepe Platformu kapatıldı, şimdi ne olacak?
  • 05.06.2017 11:02

Fikirtepe Platformu kapatıldı, şimdi ne olacak?

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm sorunlarını çözmek için 2015 yılında kurulan Fiki ...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm yarım kalmayacak!
  • 10.02.2017 11:54

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm yarım kalmayacak!

Teknik Yapı'nın patronu Nazmi Durbakayım, bakanlığın devreye girmesiyle Fikirtep ...