maritbet girişmaritbet
Osman Baydemir surları da kaptırdı

Osman Baydemir surları da kaptırdı

Diyarbakır Stadyumu'nun yapımına engel olamayan Baydemir, surları da TOKİ'ye teslim etti.

Diyarbakır Stadyumu'nun yapımını engellemesine rağmen sonunda TOKİ'ye yenilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, surların restoresi karşısında da çaresiz kaldı.

TOKİ tarafından Diyarbakır Surları'nı gecekondulardan kurtarmak için başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi hızla ilerliyor. Proje kapsamında yürütülen uzlaşma çalışmaları çerçevesinde anlaşmaya varılan hak sahiplerinin tüm alacakları ödendi.
Alipaşa-Lalebey ve Suriçi (Cevatpaşa) Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Tarihi Diyarbakır Surları çerçevesinde Valilik, Büyükşehir ve Sur Belediyesi ile TOKİ tarafından yürütülen çalışmalarda hak sahiplerine yapılacak ödemeler tamamlandı. 
Bölgenin gecekondular ile plansız yapılardan temizlenmesiyle ortaya çıkan 30 bin 372 metrekarelik alanın TOKİ'ye devri gerçekleşti. Evleri yıkılan 217 aileye TOKİ'nin Çölgüzeli Konutları'ndan konut verilirken, henüz anlaşma imzalamayan ailelerle ilgili süreç devam ediyor. Proje alanında oturan diğer ailelerle yapılan görüşmelerin 2 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Tarihi Diyarbakır Surları çevresindeki iki mahallede yer alan bin 596 konutun yıkılmasıyla ortaya çıkacak alan, kent park, yeşil alan ve şehrin diğer ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilecek. Proje tamamlandığında Cevatpaşa'da bulunan Şemhane-Hz.Süleyman Camii çevresi ve Sahabe mezarları da tarihi önemlerine uygun olarak gün yüzüne çıkacak. Gecekondu ve plansız yapıların yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tarihi Diyarbakır Surları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde restore edilerek turizme kazandırılacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz