maritbet girişmaritbet
Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı

İstanbul Okmeydanı'nda 100 bin kişiyi ilgilendiren dönüşüm için ilk kazma vuruldu.

Toplam 2 milyon 350 bin metrekare yatırımın gerçekleşeceği Okmeydanı projesinin 1. Etap start verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen temel atma töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım da yer aldı.

'ÇAĞDAŞ BİR ŞEHİR İÇİN HEYECANLIYIZ'

Törende ilk sözü alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Nasıl heyecanlı, nasıl mutluyum tarif edemem. Okmeydanı denilen yer 1,5 milyon metrekare büyüklükte bir mekan. 24 bin bağımsız bölüm var. Ne yol, ne park, ne bahçe, ne de okul var. Depremden hiç bahsetmiyorum. Depreme dayanıklı bir tane binamızda yok. Herkes bir dönüşüm istiyor. Herkes geleceğe umutla bakan mahalle istiyor. Bunu gerçekleştirmek için uzun ince bir yola çıktık ve kararlılıkla devam ediyor. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız'ın bu işlere desteğini de söylemem gerekiyor. 2 milyon 300 bin metrekare yeni yapı yapacağız. Buranın yüzde 80'ini vatandaşa veriyoruz. Daireye daire, dükkana dükkan dedik. Yollar genişliyor binaların altına otoparklar yapıyor. Yaşanabilir çağdaş bir şehir için heyecanlıyız" açıklamalarında bulundu. 

UYSAL: 'HER ŞEY GÜZEL GİDİYOR'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise bu kentsel dönüşümün hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, “Hepimiz için bir başlangıç olsun diyelim. Buradaki çözümle ilgili Başkan Demircan ile geçmişte görüşmemiz oldu ve buranın tapu sorunuyla ilgili bir bağımız oluştu. İyi niyet olunca her şey güzel gidiyor. Kentsel dönüşümde vatandaşı yerinden etmeme kararı aldık. Herkesin orada bir geçmişi ve bir arkadaşlığı var. Biz vatandaşlardan para da almayacağız dairelerini yenilerken, sadece 100 metrekare dairesi varsa bundan yüzde 20 kesinti yapacağız bizde buradan masraflarımızı çıkaracağız" diye konuştu.  

'VATANDAŞ RAZI,BELEDİYEMİZ RAZI'

“Vatandaş razı, ilçe belediyesi razı, belediyemiz razı herkes tamam diyor, iş bakanlığa kaldı diyerek sözlerine başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bakan parayı versin bizde bu işleri yapalım diyorlar. Değerli kardeşlerim para önemli değil. Allah para ile giderilecek dertler versin. Hele hele Bakan Kayserili ise, para işi kolay. 

'DEPREM OLUNCA ÜZÜLÜYORUZ,SONRA UNUTUYORUZ'

Bakan Özhaseki, “Bu coğrafya dünyanın dört bir tarafından sıkışan ne kadar mazlum insan varsa buraya geldiği bir yerde yaşıyoruz. Burası bir sığınma coğrafyası olmuş. Kafkaslarda, güneyde, doğuda kim varsa buraya gelmiş. Elhamdülillah iyi ki herkes gelmiş bu topraklara. Bir olmuş, beraber olmuşuz. Allah bunu sonuna kadar daim etsin inşallah. Ama dezavantajlarımızda var. Bu toprakların altı biraz hareketli. Deprem ülkesi olduğumuz için her şehrimizde şu anda bile her an neredeyse deprem oluyor. Son yüzyıl içerisinde 6 ve üzerinde yıkıcı deprem sayısı 56. Deprem olunca üzülüyoruz içimiz yanıyor ama sonra unutuyoruz. Biz son yüzyıl içerisinde bu kadar deprem yaşadıysak bizim önümüze bakmamız lazım" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol hep birlikte sahneye gelerek Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Van Evleri'nin yıkım işlemleri için düğmeye bastı ve burada iş makinesiyle ilk kazma vuruldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire sahiplerini buldu
  • 28.03.2022 15:49

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire sahiplerini buldu

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'nde yapımı tamamlanan 50 ...

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Çamlıca Tepesi'ndeki anten vericiler sökülüyor
  • 22.09.2020 09:33

Çamlıca Tepesi'ndeki anten vericiler sökülüyor

İstanbul Üsküdar'da bulunan Çamlıca Tepesi'ndeki eski anten vericilerin sökümüne ...

Yuvam Bahçeşehir Evleri için kuralar çekildi
  • 31.08.2020 09:26

Yuvam Bahçeşehir Evleri için kuralar çekildi

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal konut projesi Yuvam Bah ...

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde geri sayım başladı
  • 20.08.2020 08:45

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde geri sayım başladı

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni ...

“Esenler'de 96 bin 100 konutun, 56 bini dönüştü”
  • 16.08.2020 15:10

“Esenler'de 96 bin 100 konutun, 56 bini dönüştü”

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları il ...