maritbet girişmaritbet
Mesa Mesken, Kartal Yunus Sitesi’nin dönüşümünü mü üstlenmek istiyor?

Mesa Mesken, Kartal Yunus Sitesi’nin dönüşümünü mü üstlenmek istiyor?

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nde yer alan 100 konutlu Yunus Sitesi sakinleri, yaklaşık 5 yıldan bu yana sitelerini kat karşılığı bir müteahhit firmaya vererek yeni konutlarda ikamet etme isteklerini bir türlü gerçekleştiremiyor.

Kartal Kordonboyu Mahallesi'nde yer alan 100 konutlu Yunus Sitesi sakinleri, yaklaşık 5 yıldan bu yana sitelerini kat karşılığı bir müteahhit firmaya vererek yeni konutlarda ikamet etme isteklerini bir türlü gerçekleştiremiyor. Site sakinlerinin sözlerine göre seçimleri kazanan A ve B Gayrimenkul, seçimi kaybeden Mesa Mesken İstanbul sorumlusu Tayfun Atalan ile üç-beş daire malikinin tacizleri sonucu bir türlü işe başlayamıyor.

Durumu kabullenmek istemeyen Yunus Sitesi sakinleri Mesa Mesken'e dilekçe yazarak bu konuya bir çözüm bulmalarını istiyor. Yunus Sitesi sakinlerinin imzasını taşıyan yazı ve Mesa Mesken'e gönderilen metin şöyle:
 
Sayın Yetkili;
Bizler İstanbul ili, Kartal İlçesi, Kordonboyu Mahallesi, 2601 ada, 5 nolu parsel üzerinde 1973 projeli, 5 blok 100 daireden oluşan Yunus Sitesi kat malikleriyiz.
 
Yaklaşık 5 yıldır sitemizi kat karşılığı bir müteahhit firmaya vermek için girişimlerde bulunuyoruz. 2 yıl kadar önce tam yetki verdiğimiz site yönetim kurulu öncülüğünde yapılan, kat malikleri genel kurulunda, Alper İnşaat firmasını ortağımız olarak seçerek, sözleşmeleri imzalamaya başladık. Ancak o zamanki kanunlarca istenen çoğunluğa ulaşamayıp 75 imzada kaldık. Bunun asıl sebebi ise, 3-5 kat malikinin ortağımız olarak seçtiğimiz firmayı emlakçı, aracı, batık firma v.s. asılsız iddialarla karalayarak, diğer kat maliklerini etki altına almalarıydı. Ki adı geçen firmanın o günden beri 6. projesini tamamladığını basından takip etmekteyiz.
 
17 Haziran 2012'de yapılan kat malikleri olağanüstü genel kurulunda yarışan Mesa Mesken Sanayi A.Ş. 34 oy, A ve B Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Yatırım A.Ş. 55 oy aldılar. Seçim noter nezaretinde ve sitemiz danışmanları avukat ve mimarın katılımları ile yapıldı.
 
O günden bu yana seçimi kaybeden firmayı tekrar buraya sokmak için aynı üç beş kat maliki varisleri akıl almaz oyunlar oynayarak Mesa Mesken A.Ş.'yi tekrar sitemize yasadışı yollardan getirmek niyetindeler.
 
Bizler Mesa genel merkezine fakslar çektik ve nihayetinde yönetim kurulu üyelerine EK'te size sunduğumuz yazıları ve imzaları iadeli taahhütlü olarak gönderdik. Sizden ricamız bunu bütün kamuoyu ile paylaşmamıza yardımcı olmanızdır.
Sevgi ve saygılarımızla;
 
YUNUS SİTESİ KAT MALİKLERİ
 
 
MESA MESKEN SANAYİ A.Ş. YÖNETİMİNİN DİKKATİNE
İstanbul ili Kartal ilçesi Yunus sitesi sakinleriyiz. Aşağıda tırnak içine alınarak tarafınıza yolladığımız bu metni dikkate almanızı istiyoruz. Sitemiz kat maliklerinden birkaç kişi etkiniz altına alarak, diğer kat malikleri ile aralarında oluşturduğunuz husumetten dolayı firmanızı kınıyoruz. Yapılan seçim noter nezaretinde, sitemiz danışmanları avukat ve mimarın da katılımları ile tamamen yasal ve kurallara uygun yapılmıştır. Sitemizin aldığı karar esastır.
 
Site sakinlerimiz aklı başında, her şeyden haberi olan, aydın, çağdaş ve zeki insanlardır. Yandaşlarınız olan bazı kat malikleri bu ısrarcı tavırla diğer kat maliklerinin düşünce ve seçimlerine saygı göstermeyip sanki cahillermiş gibi bir eda sergilemektedirler. 
 
GELECEĞİMİZ SÖZ KONUSUDUR
 
Bizler isteklerimiz doğrultusunda kat maliklerini önemseyen, insani davranış sergileyerek karşımıza geçen, kendini yönetim kurulu başkanı olarak bizimle muhatap olan kendini ifade eden, tanıtan ve bunun dışında olmazsa olmaz dediğimiz şartlarımıza cevap veren firmamızı bulduk ve seçtik.
 
Centilmenlik ve ticari ahlaka uygun olarak sizde bize başarılar dileyip, üzerimize baskı kurmaya çalıştığınız diğer kat maliklerini de çekilmeye davet ediniz. Kurumsallığımıza ve adınızın büyüklüğüne bu duruş hiç yakışmamıştır! İnanın gülüyoruz.
 
Bütün bunlardan öte İstanbul bölge sorumlunuz Sayın Tayfun Atalan bey, bizlerin size faks yolu ile göndermiş olduğumuz, kat maliklerimizin kendi rızası ile kaleme alıp imzaladıkları duygu ve düşüncelerini öğrendikten sonra site yönetim kurulu başkanımızı arayarak bir düzeltme yazısı istemesini anlıyoruz. Ancak kat maliklerinin ısrarı doğrultusunda başkanımızın Tayfun Atalan beyden bir düzeltme yazısı istemesi konusunda; bu yazıyı göndereceğini teyit ettiği halde, 8 gündür başkanımızın telefonlarına yanıt vermemesinin veya geri dönüş yapmamasının altında başka sebepler olduğunu düşünüyoruz. Örneğin buraya (Kat malikleri olağanüstü genel kurulu kararlarını hiçe sayarak) dışarıdan başka bir müteahhit firma sokarak yeniden burada genel kurul yaptırtıp o firma üzerinden inşaat yapmak istemesi gibi bir durumun söz konusu olduğunu düşünüyoruz ve bu konu oldukça muhtemeldir.
 
Bizim sayın Tayfun Atalan beyden istediğimiz yazıda genel kurul kararlarımıza saygılı olduğunuzu ve burada hala 3-5 kişinin Mesa'yı tekrar gündeme getirmek için yaptıkları nafile çabaların arkasında kendisinin ve temsil ettiği Mesa Mesken Sanayii A.Ş.nin olmadığını imza altına alarak yollamasıydı. Ancak günler geçti ve bizden faks numarası istediği halde bu gerçekleşmemiştir.
 
Ayrıca bütün bu nafile çabalardan başka bizi hayrete düşüren en önemli olgu İstanbul bölge sorumlunuz (yada müdürünüz ) Tayfun Atalan beyin sizlere imzalı yazılarını gönderen komşularımızı bizzat telefonla arayarak, onları yazılarını iptal etmeleri için tekrar düzeltme faksı çekmelerini ve bundan daha vahim olarak bunu yapmayı reddeden kat maliki komşularımız üzerinde baskı kurmaya çalışması (Mahkemeye vereceğini söylemesi hukukçularının bu işin peşinde olduğunu söylemesi v.s) bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur.
 
Burada tamamen yasal ve demokratik bir seçimle kaybeden firmanın temsilcisinin hala ne sıfatla komşularımızı arayıp rahatsız ettiğini anlamakta güçlük çekiyoruz.
 
Ayrıca aşağıda yazılı olan tutanak metninin bir kısmı olan tırnak içindeki yazı gerçekleri daha net görmeniz adına eklenmiştir. Gerek yandaşlarınız olan kat maliklerinin yönetim üyelerimiz hakkında çıkardıkları insanların değerlerini zedeleyici sözleri, gerekse seçmiş olduğumuz yüklenici firma aleyhinde yapılan firmanın ticari kariyerine ve prestijini sarsıcı asılsız (emlakçı, aracı, batık firma v.s.) sarf edilen sözler karşısında kat malikleri olarak hukuki haklarımızı kullanacağımızı, ayrıca tarafımızca seçilmiş olan A ve B Gayrimenkul İnşaat Ve Yatırım A.Ş. yetkilileri de kendilerine atılan iftiralar karşısında yasal haklarını kullanacaklarını belirttiklerini hatırlatmakta fayda görüyoruz.
 
"Arsamızın 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereğince, kat karşılığı konut inşaatı için son teklifleri alınan MESA MESKEN SANAYİ A.Ş. ile A ve B GAYRİMENKUL GELİŞTİRME İNŞAAT YATIRIM A.Ş, arasından birine karar verilerek (oy çokluğu ile) seçilmesine ilişkin kat maliklerimizin görüş ve değerlendirmelerine yer verilmiş, divan kurulunca açılan sandıktan da 93 oy olduğu anlaşılan oylar tek tek açılarak ve okunarak tasnif edilmiş, A ve B GAYRİMENKUL GELİŞTİRME İNŞAAT YATIRIM A.Ş. 55 oy, MESA MESKEN SANAYİ A.Ş. 34 oy, ÇEKİMSER 4 oy olmak üzere sayman üyelerce tespit edilmiştir."
 
YUNUS SİTESİ SAKİNLERİ
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mesa Mesken, Kartal Yunus Sitesi’nin dönüşümünü mü üstlenmek istiyor?
  • 27.07.2012 16:38

Mesa Mesken, Kartal Yunus Sitesi’nin dönüşümünü mü üstlenmek istiyor?

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nde yer alan 100 konutlu Yunus Sitesi sakinleri, yak ...