maritbet girişmaritbet
Menemen'de kentsel dönüşüm atağı

Menemen'de kentsel dönüşüm atağı

7 blokta 300 daireden oluşan Seferbey Konutlarının temeli atıldı

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in başkanlığında 2004 yılında kurulan Sınırlı Sorumlu Menemen Kubilay Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi'nin 3 yılda tamamlayacağı, 7 blokta 300 daireden oluşan Seferbey Konutlarının temeli atıldı.
Mütevazi bir törenle ilk bloğun temelini atan Başkan Tahir Şahin, kurban kesimi sırasında "13 yıllık belediye başkanlığım döneminde gerçekleştirdiğim en hayırlı işlerden bir tanesi Seferbey Konutları Projesi'dir. Kooperatif üyelerimize ve hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız bir şekilde inşaatımızı bitirmeyi nasip etsin" dedi.

START AHIHIDIR'DAN

Seferbey Konutları Projesi ile Menemenlileri çağdaş ve modern konutlara uygun koşullarda kavuşturacakları gibi, ilçenin eski yerleşim bölgelerinden Ahıhıdır, Zafer ve Kazımpaşa mahallelerinde kentsel yenileme çalışmalarının da startını verdiklerini açıklayan Başkan Şahin; "1985'den bugüne değin görev yapan yöneticilerimiz geleceği görebilmiş olsalardı, bugün bizler Menemen'i daha çağdaş bir kent olarak görebilirdik. Menemen'in 50 yıllık imar yapılanmasını dikkate alarak, eski yerleşim bölgelerimizde değişimin startını vermek adına toplu konut projemiz için Ahıhıdır Mahallemizi tercih ettik. Bu bölgeye TOKİ'nin ve müteşebbis işadamlarımızın da girmesiyle birlikte hedeflediğimiz çağdaş yaşam alanlarına kavuşmuş olacağız. Burada gerçekleştirilecek yatırımın değeri ve önemi 10 yıl sonra ve ileriki yıllarda çok daha iyi anlaşılacaktır. Kentsel yenileme çalışmalarının en güzel örneklerinden birisini Menemen'de başlatmanın haklı gururunu ve keyfini yaşarken, başta Belediye Meclis üyelerimiz olmak üzere bu çalışmalarda emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz