maritbet girişmaritbet
Mamak imajını kentsel dönüşümle yeniliyor

Mamak imajını kentsel dönüşümle yeniliyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gülseren ve Anayurt mahallelerini kapsayan 'Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi'nin Ankara'daki yeşil alam en fazla olma özelliğini taşıyan kentsel yenileme projesi olacağını söyledi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Gülseren ve Anayurt mahallelerini kapsayan 'Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi'nin Ankara'daki yeşil alam en fazla olma özelliğini taşıyan kentsel yenileme projesi olacağını söyledi.

Akgül, "Gülseren ve Anayurt mahallelerinin projeyle kazanacağı yeni imajı tüm Ankara'ya örnek olacak" dedi. Akgül, Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm projesi ile ilgili olarak mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Mahallelinin projeyle ilgili sorularım yanıtlayan Akgül, vatandaşlardan yanlış bilgilendirmelere kulak aşmamalarım istedi. Akgül, "Yapmış olduğumuz toplantının amacı projenin detaylarını ve merak ettiğiniz soruların cevaplarım bizden duymanızdı. Amacımız sizleri mağdur değil, mutlu etmek. El ele vererek, sizlerin de hassasiyetlerini göz önünde tutup, projenin önünü açmak'' diye konuştu. Başkan Akgül, tüm şartların vatandaşın lehine hazırlandığım belirtti.
 

En büyük yeşil alan

Mesut Akgül, Akgül'ün verdiği bilgiye göre, Mamak Belediyesi Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edilen proje kapsamında, hak sahipleri ile anlaşma yapıldığı takdirde 45 hektarlık alanda 5 bin 700 konut inşa edilecek. Proje alanının gecekondulardan temizlenmesiyle birlikte konutların inşaatına başlanacak ve iki yıl içinde hak sahiplerine teslim edilecek. Bu çerçevede 161 işyeri ve 1757 gecekondu yıkılarak yerine modern konutlar ve sosyal donanlar inşa edilecek. Proje Ankara'nın yeşil alam en büyük projesi olma özelliğini de taşıyor.


Kimse mağdur edilmeyecek

Proje alanında tapusu veya tapu tahsisi olan tüm gecekondu sahipleri hak sahibi olacak. 175 metrekare hissesi olan vatandaşla A tipi 1 adet 3+1 daire, 150 metrekare hissesi olan vatandaşla B tipi 1 adet 3+1 daire, 125 metrekare hissesi olan vatandaşla C tipi 1 adet 2+1 daire ve her 100 m2 hissesi olan vatandaşla da D tipi 1+1 daire için sözleşme yapılacak. Gecekondusu olup tapu veya tapu tahsisi olmayan vatandaşlar da, TOKÎ tarafından bu alanda yapılacak konutlardan öncelikli hak sahibi olacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz