maritbet girişmaritbet
Lokman Çağırıcı: Kentsel dönüşümde vatandaşın hakkını biz koruyacağız!

Lokman Çağırıcı: Kentsel dönüşümde vatandaşın hakkını biz koruyacağız!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ikinci “Halk Meclisi” toplantısını Göztepe Mahallesi’nde yaptı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ikinci “Halk Meclisi” toplantısını Göztepe Mahallesi'nde yaptı. Konuşmasının büyük bölümünü mahalle sakinlerinin sıkça sorduğu Kentsel  Dönüşüm Projesi'ne ayıran Çağırıcı, “Derdim, burada yaşayan insanların hayatlarını yine burada sürdürmesidir. Size söz veriyorum, müteahhitlere burada ikamet eden insanların yine burada yaşaması şartıyla müsaade edeceğim. Aksi takdirde etmem.” dedi. 

İkinci “Halk Meclisi” toplantısını Göztepe Mahallesi'nde düzenleyen Çağırıcı, burada halkın karşısına geçerek gerçekleştiği yatırımları ve hazırlanan projeleri anlattı. Türkiye'nin en büyük ve donanımlı hastanelerinden birisi olan Medipol Üniversitesi Hastanesi ‘nin de Göztepe Mahallesi'nde hizmete sunulduğunu hatırlatan Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı sırasında taşkınlık yaparak ortamı gerginleştirmek ve ortamı sabote etmek isteyen bazı kişiler yine vatandaşlar tarafından alandan uzaklaştırıldı. Mikrofonu yeniden eline alan Çağırıcı, “Burada hesap vermek üzere karşınızdayım.  Huzurunuzu bozmak isteyenlere izin vermeyin” diyerek ortamı sakinleştirdi. 

“MÜTEAHHİTLER İŞLERİNİ YARIM BIRAKIP KAÇMIŞLARDI”

İlçede önceki yıllarda bina yapmak için faaliyette bulunan bazı müteahhitlerin işlerini yarım bıraktıklarını veya birbirleriyle kavgaya tutuştuklarını hatırlatan Çağırıcı, vatandaşa güvence verdi. Çağırıcı, şunları söyledi:

“O vakitler herkes kafasına göre iş yaptı. Ancak, Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte belediyemizin şirketinde arkadaşlarımız çalışmalarını tamamlamak üzere. Belediye olarak biz müteahhitlik yapmayacağız. Belediye olarak milletin hakkını savunuyoruz. Hiçbir müteahhidi ve hemşehrimi mağdur etmeyeceğiz. Ben yeni yapılacak binaların adam gibi olmasını istiyorum.  Beni sizin n kadar kazandığınız değil, mağdur olmamanız ilgilendiriyor. Aranızda anlaşın gelin ben takip edeyim.”

Bağcılar Belediyesi'nin 358 trilyonluk liralık bütçesi olduğunu ifade eden Çağırıcı, öğrenciler ücretsiz yüzmesi için yedi tane yüzme havuzu yapacaklarını belirtti. Bu havuzlardan en büyüğünü Göztepe Mahallesi'ne inşa edeceklerini  ifade eden Çağırıcı,  iki tane büyük park, okul binalarını da hizmete açacaklarını söyledi.

“YÜKSELEN TANSİYONU ÇAĞIRICI DÜŞÜRDÜ”

Toplantı alanında tansiyonu yükselterek, toplantıyı amacının dışına çıkarmaya çalışan bazı kişilere Başkan Çağırıcı tepki gösterdi.  Çağırıcı'nın konuşması sırasında sık sık müdahalede bulunan bu kişiler yine mahalle sakinleri tarafından toplantı alanından uzaklaştırılırken yükselen tansiyonu düşürmek Çağırıcı'ya düştü.  Çağırıcı, şöyle konuştu:

“ Sesler yükseldi . Bağrıştık çağrıştık. Niçin, burada bir problemi çözmek için. Benim şuradaki hiçbir kimseyle problemim yok. Hesap vermek üzere karşınıza çıktım. Hiç kimseyle bir gün küs durmadım.  Defalarca sizlerle toplantı yaptık.  Ölçülü davranırsanız,  nefis devreye girmez. Nefsin devreye gireceği hareketlerden uzak durun.  Sizinle toplantılarda buluşmaktan, sizlerin bana ulaşıp derdinizi anlatabilmenizden dolayı mutluyum. İnternet üzerinden, telefonumdan bana istediğiniz vakit ulaşabilirsiniz.”

 “SORULARI CEVAPLADI”

Çağırıcı, kendisine “Memleketimdeki her şeyimi satıp geldiğim Bağcılar'da bina aldım. Şimdi benim durumum ne olacak?” diye soran bir vatandaşa,” Yeni binalarda problem yok. ‘Hepsi yıkılacak' diye bir kaide yok. Gecekondu ile yeni bina aynı kategoriye giremez “ diye karşılık verdi.

Bir vatandaş ise, “2 milyon dolar para harcadım. Bana 50 daire bile verilse razı olmam” diye konuşunca, Çağırıcı, şunları söyledi:

“Kentsel dönüşüm alanının bir çizgisi var.  Bu çizgi içine giren her bina yıkılacak diye bir kaide yok. Bununla ilgili çalışma başlatıyoruz. Buradaki hastane de kentsel dönüşüm içerisindedir.. Kentsel dönüşümün içerisine niçin komple aldık? Buradaki parkları, bahçeleri, yolları birleştirmek amacıyla Kentsel Dönüşüm Projesi içerisine aldık. Sağlam binalar korunabilir”

Çağırıcı, bir vatandaşın, Göztepe Mahallesi'nin ulaşım açısından çok kıymetli olduğunu ifade etmesi üzerine de şöyle konuştu:

“Benim derdim, burada yaşayan insanların tekrar burada yaşaması. Size söz veriyorum, buradaki yaşayan insanlar burada yaşarsa ben müteahhitlere müsaade ederim. Yani, hemşehrilerim oturduğu yere yapılacak yeni binalarda ikamet edecek. Endişeye kapılmayın” dedi.

“ATALARIMIZIN OTAĞI GİBİ HALK MECLİSİ”

Bu arada toplantıyı izlemeye gelen Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni  Hasan Öztürk, caddedeki ceviz ağaçlarına ve toplantı yerine açılan çadıra dikkat çekti.  Öztürk, “Bağcılar Belediyesi buraya ‘otağına' benzer bir çadır kurmuş.. Atalarımızın altında oturup devletle ilgili kararlar aldığı, tartıştığı çadıra benziyor. Bu toplantının kıymetini bilin. Orada ‘Halk Meclisi'ne hoş geldiniz' yazıyor. Burada doğrudan demokrasi denen bir şey var. Biraz önce bir arkadaş ‘muhtar seni değiştireceğiz' dedi. Muhtar haklı veya kabahatli olabilir. Ancak, mühim olan vatandaşın muhtarla yüz yüze gelip bu sözleri söyleyebiliyor olması.'  dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lokman Çağırıcı, Pınarkent Sitesi'nde konuştu!
  • 11.10.2016 17:18

Lokman Çağırıcı, Pınarkent Sitesi'nde konuştu!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Pınarkent Sitesi'nin kentsel dönüşüm ...

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma
  • 30.09.2020 12:43

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar Euro'luk yeniden borç yapılandırması ...

Emlak Katılım’a 5 milyarlık sukuk ihraç onayı geldi
  • 29.09.2020 09:32

Emlak Katılım’a 5 milyarlık sukuk ihraç onayı geldi

Emlak Katılım, 5 milyar TL'lik yeni kira sertifikası ihraç tavanı onayı aldı. ...

'Hayatın her alanında kentler belirleyici konumda'
  • 23.02.2018 16:28

'Hayatın her alanında kentler belirleyici konumda'

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Küreselleşme ve Kent Ağları B ...

Albayrak Sitesi, Şehr-i Bağcılar'a dönüştü
  • 07.02.2018 14:57

Albayrak Sitesi, Şehr-i Bağcılar'a dönüştü

Bağcılar Belediyesi tarafından 3.5 ay önce temeli atılan Şehr-i Bağcılar projesi ...

Bağcılar, yeni belediye binasına kavuşuyor
  • 03.11.2017 11:49

Bağcılar, yeni belediye binasına kavuşuyor

Bağcılar Belediyesi'nin 4 ay önce temeli atılan ve 2018 yılı sonunda bitmesi pla ...