maritbet girişmaritbet
Lokman Çağırıcı ‘İstişare programlarında proje üretiliyor’

Lokman Çağırıcı ‘İstişare programlarında proje üretiliyor’

Bağcılarlı berber esnafı her yıl olduğu gibi bu yıl da bir araya geldikleri İstişare Programı’nda görüş ve düşüncelerini dile getirdiler

Bağcılar'da her kesimden  ilçe sakininin buluştuğu İstişare Programları'nda yeni projeler hayata geçiriliyor. Kahvaltılı programlarda ilçeyi yönetenlerle görüşen Bağcılarlılar projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak sorunlarını anlatıyorlar. İstişare Programları'ndan istifa ettiklerini belirten Başkan Lokman Çağırıcı, ortak paydada buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. İlçedeki birçok projeyi birlikte hayata geçirdiklerini ifade eden Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nın önemine dikkat çekti. Çağırıcı, burada farklı branşta kurs verilen engelli kursiyerlerle ailelerinin meslek sahibi olduklarını söyledi. Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki yüzme havuzunu hizmete sunduklarını kaydeden Çağırıcı, 180 bin öğrencinin inşaatlarının tamamlanmasının ardından yüzme havuzundan ücretsiz olarak faydalanacağını söyledi. İlçeye İstanbul'un en büyük meydanını inşa edeceklerini de belirten Çağırıcı, “Toplam 48 bin metrekarelik alana sahip olacak meydanın altında otopark olacak. Çevresinden geçen yollar da yerin altına alınacak. Peyzajı ve genişliğiyle İstanbul'un en güzel meydanını hizmete açacağız” dedi. Kentsel Dönüşüm Projesi'nin önemine dikkat çeken Çağırıcı, Kirazlı Mahallesi'ndeki depreme dayanıksız üç blok bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki  altı adet binanın yıkımını yaptıklarını anlatarak, “Bu binaların yerine asansörlü ve otoparklı yeni konutlar inşa edeceğiz” dedi. 

Çağırıcı ayrıca Demirkapı Mahallesi'ndeki Albayraklar ve Göztepe'deki Barınkent sitelerinde oturanlarla da anlaşma sağlandığını ve buralara da yeni konutlar inşa edeceklerini söyledi. Bağcılar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün ücretsiz olarak hizmet verdiğini de anlatan Çağırıcı, berber esnafı hemşehrilerine, tekli bina yerine 4-5 parseli birleştirerek 4 kat yerine 5 katlı bina yapmaları çağrısında bulundu.  Berber esnafının sorunlarını, görüş ve düşüncelerini dinleyen Çağırıcı, peyzajı ve ışıklandırması yapılan park ve bahçeleri hizmete sunduklarını yine caddeleri genişleterek kaldırımları da yenilediklerini ifade etti. 

Akyüz “Esnafımız da kendisini yenilemeli”
İstanbul Berber Odası Başkanı Şükrü Akyüz de son yıllarda Bağcılar'da büyük bir değişim ve dönüşüme şahit olduklarını belirterek, “Esnafımızın da kendisini yenilemesi kaçınılmaz oldu.” dedi. Başkan Çağırıcı'nın kendilerinin hizmetine verdiği merkezde iş güvenliği ve iş sağlığı ile ilgili sorunlarını konuştuklarını da belirten Akyüz, “Bu yasa yanında işçi çalıştıranları ilgilendiriyor. Esnafımıza fazla bir yük getirmiyor. İş sağlığının esnafımıza maliyeti 10 TL'dir.” dedi. Akyüz ayrıca “çok ucuz” fiyata hizmet veren berber esnafına karşın önlemlerin de alındığını ifade ederek, “Yargıtay'ın, ‘haksız rekabet olduğuna' karar vermesi halinde emsal teşkil edeceğinden dolayı açtığımız davalar daha çabuk sonuçlanacak.” diye konuştu.

Program sonunda Akyüz, Başkan Çağırıcı'ya, esnafa verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile birlikte çok sayıda berber esnafı katıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

ÇINAR OLİMPİA
  • 24.09.2011 13:40

ÇINAR OLİMPİA

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep ...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!
  • 12.02.2015 11:52

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Ba ...

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!
  • 31.03.2021 10:30

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!

Plaj işletmelerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde ...

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak
  • 22.09.2020 14:13

Ankara'da Üniversiteliler Caddesi gençlerin gözdesi olacak

Gölbaşı Belediye Başkanı sosyal yaşamını hareketlendirecek ve gençlerin yeni göz ...