maritbet girişmaritbet
Konut sektörüne dair her şey konuşulacak

Konut sektörüne dair her şey konuşulacak

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 'Kentsel Kalite için Diyalog' sloganı ile 28-29 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek ArkiPARC 2012’de, ‘Büyük Ölçekli Projeler’ ana teması ile konut sektörü, ofis piyasası, alternatif yatırım ve İstanbul’da Kentsel Dönüşüm konuları masaya yatırılacak

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 'Kentsel Kalite için Diyalog' sloganı ile 28-29 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek ArkiPARC 2012'de, ‘Büyük Ölçekli Projeler' ana teması ile konut sektörü, ofis piyasası, alternatif yatırım ve İstanbul'da Kentsel Dönüşüm konuları masaya yatırılacak

Kentleşmenin en önemli aktörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü, ‘Büyük Ölçekli Projeler' ana teması ile ArkiPARC 2012'de bir araya geliyor. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray'ın açılış konuşmaları ile başlayacak olan zirvede, gündem olarak 2012 yılında gayrimenkul sektörünün gelişimi ele alınacak. Toplantıda, İstanbul'un gündeminden inmeyen kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet konusu da tartışılan konular arasında yer alacak. AVM, ofis, otel ve konut alanlarındaki yatırımlar hakkında 2012 öngörülerinin de ele alınacağı zirvede, belediye başkanları, yatırımcılar, ticari gayrimenkul geliştirme alanına hizmet sağlayan profesyoneller, kamu ve özel sektör temsilcileri bir araya gelecek.

Kentsel Dönüşüm anlatılacak

Zirveye katılacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kentsel Dönüşüm konusunu çok ciddiye aldığını belirterek, bu konuda hem vatandaşın hem de devletin çıkarlarını korumak zorunda olduklarını ifade etti. Amaçlarının ülkeyi salaş, kaçak ve depreme dayanıksız yapılardan kurtarmak ve şehirleri güzelleştirmek olduğunu vurgulayan Bayraktar, zirvede yapacağı konuşmada yapıların yerlerinde dönüşüm yapılıp yapılamayacağı konusundaki sorunları ve çözümlerine yönelik hükümet politikalarını anlatacak.

ArkiPARC 2012'nin ilk günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun'un katılımı ile gerçekleştirilecek ‘Kentsel Dönüşüm' başlıklı oturumda, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kentsel Strateji Şehir Plancısı Faruk Göksu konuşmacı olarak yer alacak. Oturumda, gelişmekte olan kentlerin başka bir kentle yarışabilme ölçütleri değerlendirilerek, kentlerin gayrimenkul alanındaki yatırım potansiyeli, yeni vizyonları masaya yatırılacak.

Kentlerin geleceği için geliştirilen stratejilerin başarıya ulaşması için gerekli olan unsurların tartışılacağı toplantının, sadece sektörler arası yoğun bir sinerji yaratmakla kalmaması, aynı zamanda kentsel kalitenin artırılması için de çok önemli bir platform olma görevini üstlenmesi hedefleniyor.

Platin sponsorları olan Eroğlu Holding, Rönesans İnşaat Gayrimenkul Yatırım, MESA Grup ve ASTAY Gayrimenkul İnşaat'ın desteği ile gerçekleştirilecek toplantıda, kentlerde geçmiş yıllarda yapılan yatırımların yarattığı beklentiler ve gelecek yıllara yönelik öngörüler tartışılacak.

Ödüller sahiplerini bulacak

Kentsel çevreye olumlu katkıları olan projelerin onurlandırılması ve teşvik edilmesi amacı ile 2008 yılından bu yana verilen Türkiye'nin ilk gayrimenkul ödülleri, ArkiPARC 2012 kapsamında bu yıl farklı bir konseptle sahiplerini bulacak. Alternatif Yatırımlar, Alışveriş Merkezi, Karma Kullanım, Konut, Ofis, Otel kategorisinde verilecek ödüller için 6 kategoriden toplam 17 proje finale kaldı. Kategori birincileri bu yıl ArkiPARC 2012'de sergi alanında yer alacak özel oylama kiosklarında verilecek oylarla seçilecek. Kazananlar, 29 Mart 2012 Perşembe akşamı Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.

Milliyet
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...