maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşümü “musalla” taşı önünde anlattılar

Kentsel dönüşümü “musalla” taşı önünde anlattılar

Büyük ölümü vakıf arazisi olan ve bir vakıf üniversitesi kurulması planlanan Eyüp'teki Güzeltepe Mahallesi'ne bağlı Bayramoğlu Çobançeşme mevkii kentsel dönüşüm toplantısı cami avlusunda gerçekleştirildi


Büyük ölümü vakıf arazisi olan ve bir vakıf üniversitesi kurulması planlanan Eyüp'teki Güzeltepe Mahallesi'ne bağlı Bayramoğlu Çobançeşme mevkii kentsel dönüşüm toplantısı cami avlusunda gerçekleştirildi. Tapusuz evlere karşılık 500 metre mesafede bulunan Finanskent'in yanında inşa edilecek tapulu lüks konutlarla ilgili bilgilendirme toplantısında, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım avlunun ön tarafına kurulan masalara, mahalle sakinleri de avluya yerleştirilen sandalyelere oturdu.

Toplantı sırasında konuşmacılar ile dinleyiciler arasında kalan musalla taşının üzerine ise, bir örtü serildi. Belediyeden bir yetkili, toplantının cami avlusunda yapılmasını, “Vatandaşın en rahat gittiği yer cami. Biz de toplantı salonlarına git-gel problemi olmasın diye böyle bir tercih yaptık. Önemli olan toplantının yapılıp sorunların çözülmesi, nerede yapıldığı çok önemli değil” dedi. 
 
VAKIF ÜNİVERSİTESİ KURULACAK
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, çok eski bir yerleşim yeri olan Bayramoğlu'nda yapılacak kentsel dönüşümün, mahalle sakinlerinin yaşam şartlarında hiçbir olumsuzluk yaratmayacağını aksine aynı mahallede inşa edilecek çok daha güzel ve modern bir siteye kavuşacaklarını söyledi.
Bayramoğlu mevkiinin büyük bölümünün vakıf arazisi olduğunu ve buraya bir vakıf üniversitesi kurulmasının planladığını anlatan İsmail Kavuncu şunları söyledi:

“Gerek hükümetimiz gerekse büyükşehir belediyemiz bu dönüşüm sırasında vatandaşlarımızın mağdur olmaması için planlamalar yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayramoğlu Mahallesi'nde KİPTAŞ'ın muhteşem bir site yapacağı müjdesini verdi. Sitede okul, sağlık ocağı, cami, parklar, sosyal tesisler, spor alanları, alışveriş merkezleri yer alacak. Bayramoğlu bambaşka bir silüete kavuşacak. Vakıf arazisi üzerindeki tapusuz konutunuz yerine, metrekare fiyatı oldukça yüksek, modern, dört dörtlük gayrimenkule sahip olacaksınız.”
 
TAPUSUZ EVLERE KARŞILIK TAPULU LÜKS KONUTLAR
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da modern bir site olarak yüksek teknolojiyle inşa edecekleri konutları planlarını yaptıklarını belirterek, “Teknik detayları konuşmak için ayrıca toplantı yapacağız. Maketi gösterip, sizin görüş ve önerilerinizi alacağız. Külfet getirmeden, mağdur etmeden sizi ev sahibi yapacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki Finanskent'in yanında yer alan 70 dönümlük arazi üzerine bu konutları yapacağız. Sonra da daire tapularını ve anahtarlarını sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz