maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüme özel sektör eli

Kentsel dönüşüme özel sektör eli

Başkan Kadir Topbaş, kentsel dönüşümün önümüzdeki ay meclis gündemine geleceğini, özel inşaat şirketlerinin de projelerde yer alacağını söyledi

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Fikirtepe'den başlayarak bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatıyoruz. Çalışma başladığında herkes dönüşüme katılmak için birbiriyle yarışacak. İstanbul'un ekonomisi daha da gelişecek" dedi. Topbaş, kentsel dönüşüme özel inşaat şirketlerinin dahil edileceği mesajını da verdi.

Kadir Topbaş, şehrin ulaşım ve altyapı sorunlarıyla birlikte gecekondu ve kentsel dönüşüm sorunlarını da hızla çözmek için çalıştıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili çalışma dosyasının bu ay Belediye Meclisi'ne geleceğini vurgulayan Topbaş, Fikirtepe'den başlayacak çalışmanın Esenyurt, Esenler, Küçükçekmece, Zeytinburnu ilçelerinde de uygulanmaya başlanacağını söyledi.

Bir müteahhitlik firması yetkilisiyle kentsel dönüşüm projelerine ilişkin diyaloğunu da aktaran Topbaş, projeye özel inşaat şirketlerinin de dahil edileceği mesajını şu sözlerle aktardı: "İnşaat şirketi yetkilisine, '70-80 metrekarelik sosyal konutlarla ilgili harçları, proje tasdik bedellerini indirsek ucuza daire verir misiniz?' dedim. Kendisi de "Veririz, hatta TOKİ'nin verdiği fiyata kadar inebiliriz" dedi. Bu fırsatı kendilerine de vereceğimizi söyledik. İstiyoruz ki bütün müteahhitler bu projelere dahil olsun ve vatandaşlarımızın yüzü gülsün." diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz