maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşümde yeni eylem planı!

Kentsel dönüşümde yeni eylem planı!

Hükümet yerinde, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm için yeni bir eylem planı hazırladı.

Buna göre, dönüşüm acil olanlar, sanayi ve tarihsel alanlar olarak 3 bölümde gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşın hakkını koruyacaklarını söyledi. Kurum, “Hisseli parseller müstakil parsele dönecek. Mülkiyet sorunu çözülecek” dedi.

Kentsel dönüşüm eylem planı hazırlandı. Yakın bir tarihte tüm detayları kamuoyunda açıklanacak. Ancak dönüşümün hızlanması için bazı yasal düzenlemelere de ihtiyaç vardı. Bununla ilgili de çalışmalar tamamlandı. Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi meclise sunuldu ve komisyonda.

Yasa teklifinin gelecek hafta genel kurula gelmesi bekleniyor. Biz de gazetelerin ekonomi ve emlak editörleri olarak kanun maddelerini konuşmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la İstanbul'da bir araya geldik. İşte yasa teklifinin tüm detaylarının özeti...

VATANDAŞIN İSTEDİĞİ OLDU

Bakan Kurum, dönüşümü acil olanlar, sanayi alanları ve tarihsel alanların dönüşümü olarak 3 bölüme ayırdıklarını, yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşüm yapacaklarını söyledi. Kurum, “Teklife konu olan tüm iyileştirmeler, değişiklikler ve düzenlemeler sahada yaptığımız gözlemler, vatandaşımızla yaptığımız istişareler sonucunda belirlendi. Bilhassa 2B, kentsel dönüşüm, tapu ve imar barışı gibi konularda vatandaşımızın, belediyelerimizin yaşadığı mağduriyet ve problemleri çözen, kapsamlı bir düzenleme oldu” dedi.

Kurum, söz konusu yasa ile mülkiyeti sorunlu alanların bakanlıkça çözüleceğini, hisseli parsellerin de müstakil parsele dönüşmesini sağladıklarını söyledi.

SÖZLEŞME ZULMÜ BİTİYOR

Yeni yasa ile yarım kalan ve başlanmayan kentsel dönüşüm inşaatlarına da köklü çözüm getiriliyor. Yeni dönemde maliklerce anlaşma sağlanmasından sonra bir yıl içinde yeni yapının yapım işine başlanılması gerekecek. Veya yapım işi belirli bir seviyede durdurulmuşsa inşaata 6 ay içinde yeniden başlamak durumunda kalacak.

Yeni Şafak 

  • Etiketler:

Yorum Yaz