maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm yasası ülkeyi baştan oluşturacak

Kentsel dönüşüm yasası ülkeyi baştan oluşturacak

Emlak Konut GYO, Afet Yasası’nın çıkmasıyla Zekeriyaköy ve Hoşdere bölgelerinde projeler üretecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise projelere destek verecek

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın kanunlaşması ile riskli yapı stokunun ortadan kaldırılarak, sağlıklı-güvenli yaşama alanları oluşturulacağını belirtti. Kurum, afetlere bağlı olarak meydana gelen can ve mal kayıplarının büyük ölçüde azaltılacağını vurguladı. Bu sayede heyelan, deprem, sel gibi afetlere maruz kalabilecek yerleşim merkezlerinin önceden tespit edileceğini dile getiren Kurum, afetler gerçekleşmeden bu alanlardaki yapı stokunun daha güvenli, modern yapılarla değiştirileceğini söyledi. Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yasa tasarısının kanunlaşmasıyla riskli alanlardaki yapıların yıkılacağını belirterek, yıkılan alanlarda bütüncül bir planlama anlayışı, yeni altyapı ve ulaşım sistemleriyle çağdaş bir yapılaşmaya gidileceğini kaydetti. Böylece kaynak israfının engelleneceğini de söyleyen Kurum, "Çevre Bakanlığı'nca hazırlanan yasa ülke geleceği açısından büyük önem arz ediyor" diye konuştu. 

"Yasa vicdani bir sorumluluk" 
"Erdoğan Bayraktar'ın bakan olması Türkiye için bir kazanç" diyen Kurum, "Bu yasa rantsal değil deprem odaklı dönüşümün önünü açıyor. Sektördeki inşaat firmaları, sivil toplum örgütleri ve özellikle de riskli binalarda yaşayanlar için bu yasanın önemi büyük. Dönüşümün maliyetinin 400 milyar olacağı düşünüldüğünde ülke ekonomisine ve istihdama katkısının büyük olacağı görülecektir. İstanbul'un çehresini değiştirecek bu yasaya sahip çıkmak vicdani bir borç ve sorumluluktur" diye konuştu.

Çağdaş kentler kurulacak

Erdoğan Bayraktar
İki bölgede de karma kullanımları içeren tasarımların yapıldığını ifade eden Murat Kurum, "Kültürel alanlar, müzeler, tiyatrolar, spor alanları, sağlık alanları gibi sosyal aktivitelerin yoğun olduğu karışık kullanımlı mekanlar, peyzaj unsurlarıyla ilişkilendirildi. Binaların cephesi, yüksekliği, altyapısı olmak üzere her türlü detayı düşünerek projeyi oluşturuyoruz. Üç bölge için yenilenebilir enerjiyi de zorunlu hale getireceğiz" dedi.

Murat Kurum
Murat Kurum, Emlak Konut GYO olarak Resneli, Kayaşehir, Başakşehir gibi bölgelerde rezerv alanlar oluşturmayı ve kentsel dönüşüme katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı. Hoşdere ve Zekeriyaköy'de de büyük ölçekli araziler için, kentsel tasarım çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden Kurum, global şehircilik ilkeleri doğrultusunda bu alanlarda yeni kentler kuracaklarını söyledi. Kurum, İstanbul Başakşehir Hoşdere'de ise TOKİ'ye ait 1 milyon 105 bin metrekare üzerindeki 550 bin metrekare imar parselinin üç grup tarafından ortaklaşa geliştirildiği bilgisini verdi.

Sabah Emlak&Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...