maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm Meclis'e taşındı

Kentsel dönüşüm Meclis'e taşındı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması isteğiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi sundu

Hürriyet'in, "Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi 30 ay dendi 7 yılda bitmedi" başlıklı haberinin ardından CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması isteğiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi sundu.

Nazlıaka, yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tanıtım sürecinde hak sahiplerine lüks konutların yapılacağı, rezidans olarak adlandırılmasına rağmen yapılan konutlar sosyal konut statüsünde yapılmıştır. 30 ayda teslim edileceği söylenmesine karşın 7 yıla yakın bir süredir tamamlanmayarak hak sahiplerine teslim edilememiştir.
Toplam 8140 konut projesinin yaklaşık 3400 tanesi yapılmış, geriye kalanı yapılma safhasındadır.
Yapılan 3400 konut inşaatının belirli bir noktaya getirilerek, bakımsızlıktan yıpranmaya terk edildiği görülmektedir.
Hak sahipleri 'Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Mağdurları Derneği' adı altında bir dernek kurmak zorunda kalmış, Ankara Büyük Şehir Belediyesi ve TOKİ yetkililerine ulaşamamış ve 'Muhatap bulamıyoruz 3 ay, 5 ay derken yıllar geçti' gibi yorumlarına yönelik haberler kamuoyuna yansımıştır. Bu bağlamda sorularımın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yantlanmasını arz ederim."

  • Etiketler:

Yorum Yaz