maritbet girişmaritbet
“Kentsel dönüşüm ile yeni bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz”

“Kentsel dönüşüm ile yeni bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Kanunu’ndan faydalanarak sosyal dokularıyla yeni şehir oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde “Yerel Yönetimlerin Güncel Sorunları” konulu sunum yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşümü başlatan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını hatırlatarak, projeyi ilçe sakinlerinin % 100 desteğiyle emin adımlarla sürdürdüklerini söyledi. 

Başkan Çağırıcı, Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında ülkemizin değişik belediyelerinde görev yapan yüksek lisans öğrencilerine hitap etti. Konuşmasını video ve fotoğraflar eşliğinde yapan Çağırıcı, yaklaşık 20 yıllık belediyecilik yaşamında hemşehrilerinin huzuru ve mutluluğunu gözeterek hizmet verdiğinin altını çizdi. 

Kentsel Dönüşümün fiziksel, ekonomik, işlevsel ve sosyal ömrünü tamamlamış olan kent dokularını ortadan kaldırılarak yerine plan dahilinde güvenli, yaşam kalitesi yüksek ve sürdürülebilir bir kent dokusu oluşturulması eylemi olduğunu anlatan Çağırıcı, şöyle konuştu: 

“Şehirde yaşayanları mutlu etmenin yolu sosyal yaşam alanlarının oluşturulmasından geçiyor. Kentsel Dönüşümden istifade ederek yeniden sosyal dokularıyla bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. “

Sağlıksız kentleşmenin acı sonuçlarını 1992 Ercincan, 1999 Düzce ile Gölcük ve 2012 Van depremlerinde aldıklarını ifade eden Çağırıcı, “1999 depremi tedbir alınması açısından bir milat, Van depremi de büyük uyarı oldu.” dedi. Deprem yönetmeliğine uygun bina yapılma şartının getirilmesiyle Türkiye'de mecburi olarak hazır betonla tanışıldığını da belirten Çağırıcı, karma betonun mukavemetinin hazır betona oranla zayıf olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ‘siyasi hayatıma mal olsa da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz' dediğini hatırlatan Çağırıcı, “Ekonomik şartlara rağmen Türkiye'de ciddi anlamda da bir takım destekler geldi. Birçok gelir deprem fonuna aktarıldı. Geçmişte deprem fonlarının başka fonlara aktarıldığını görmüştük.” diye konuştu. 

Kentsel dönüşümün zihinlerde başlaması gerektiğini kaydeden Çağırıcı, “Bağcılar'ın cefasını çeken hemşehrilerimin sefasını sürmesini istiyorum” dedi.

“YEŞİLİN HAKİM OLDUĞU GÖZE HOŞ GELEN KENTİN EN BÜYÜK MEYDANI İNŞA EDECEĞİZ”

Dünyanın önemli kentlerinin meydanları, anıtları ve tarihi siluetiyle anıldığını da ifade eden Çağırıcı, Bağcılar'a kentin en büyük meydanını inşa edeceklerini belirtti. Çağırıcı, “Taksim Meydanı'nın büyüklüğü 38 bin metrekare. Bugün itibariyle Bağcılar Meydanı ise 35 bin metrekare. Bağcılar Meydanı tamamlandığında 55 bin metrekarelik bir alana sahip olacak.“

Sorularını da cevaplayan Çağırıcı, söyleşi sonrası Prof. Dr. Adem Esen ve öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Yorum Yaz