maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm ile Kağıthane'deki arazisini dönüştürecek!

Kentsel dönüşüm ile Kağıthane'deki arazisini dönüştürecek!

DKY İnşaat Kağıthane'de kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirecek

Karizma Beşler'in 1945'te kurulduğu Kağıthane'deki 10 dönüm arazide dönüşüm projesi gerçekleştirecek olan DKY İnşaat'ın Başkanı Ali Dumankaya, "Metrekare birim fiyatı 6 bin liradan başlatmak istiyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm projeleriyle öne çıkan DKY İnşaat, şimdi de Türkiye'de sucuk sektörünün önde gelen şirketlerinden Karizma Beşler'in Kağıthane'deki arazisini dönüştürecek. 

DKY İnşaat, Türkiye'nin ilk özel et entegre tesisi olarak Beşler'in kurulduğu 1945 yılından bu yana da üretim yaptığı tesisin 3 ay önce Silivri'ye taşınmasıyla boşalan Kağıthane'deki 10 dönümlük arazi üzerinde kentsel dönüşüm yapmak için kolları sıvadı. 

DKY İnşaat Başkanı Ali Dumankaya, projeyi hasılat paylaşımına yönelik hayata geçireceklerini, Beşler Fabrikası'nı merkez olarak alıp Kağıthane'deki dönüşümlere devam edeceklerini anlattı. Dumankaya, projede küçük kullanımlı dairelere yer vereceklerini söyleyerek, "Projemizde alanların kazanmasına yönelik olarak metrekare birim fiyatını 6 bin lira seviyesinden başlatmak istiyoruz'' dedi.  Karizma Beşler firmasıyla anlaşmayı yaptıktan sonra projeyi geliştirmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen Ali Dumankaya, ruhsat ve tasarım çalışmalarının tamamlanmasıyla 2015 yılının ikinci çeyreğinde projenin satışlarına başlayacaklarını kaydetti. 

'Faizler yüzde 1'in biraz daha altına inerse hedef kitlemiz genişleyecek'

Konut piyasasının şu anda satın almaya yönelik olarak çok müsait durumda bulunduğunun altını çizen Ali Dumankaya, "Faiz oranla yüzde 1 'in altında seyrediyor. Bulunduğu noktadan biraz daha geri gelmesi durumunda hitap edeceğimiz kitle artacaktır" diye konuştu. Dumankaya, geçen ekim ayında tanıtımını yaptıkları Tuzla'daki Lokum Evler projesinde ikinci etaptaki konutları da satışa açtıklarını belirterek, "6 ve 17 katlı bloklarda toplam 722 konutun bulunduğu projedeki 3 ve 4'üncü etapları da gelecek nisan ayından itibaren satışa çıkartmanın hedefini yapıyoruz" dedi. 

35 METREKARE DAİRE 200 BİN LİRA OLACAK 

Bölgede 10 bin lira seviyesinde olan konut metrekare birim fiyatlarının gelecekte daha da artacağını düşündüklerini belirten Dumankaya, "Ancak projemizde alanların kazanmasına yönelik olarak metrekare birim fiyatını 6 bin lira seviyesinden başlatmak istiyoruz. 35 metrekarelik daireler için fiyat 200 bin lira seviyesinde bulunacak ki, bu durum şehir merkezi için çok uygun olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

'BÖLGEDE YENİ PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ' 

Ali Dumankaya, fabrikayı merkez alarak kentsel dönüşüm yapacaklarını belirterek, "Fabrikanın bulunduğu arazinin üzerine bir pergel yerleştirdiğiniz zaman aldığınız daire içerisinde kalan yerlerle ilgileniyoruz. Burada birkaç farklı proje hayata geçireceğiz.  İstanbul'un silueti manzaralı bölgede kentsel dönüşüme devam edeceğiz" dedi 

Habertürk 

 

Yorum Yaz