maritbet girişmaritbet
'Kentsel Dönüşüm halk bilinciyle oluşturulmalı'

'Kentsel Dönüşüm halk bilinciyle oluşturulmalı'

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 16.5 milyon hanenin yarısının depreme dayanıksız yapılardan oluştuğunu belirterek, kentsel dönüşümün Türkiye'nin gündemine oturması gerektiğini kaydetti

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin önündeki en önemli sorunun terör ve işsizlik gibi kentsel dönüşüm olduğunu kaydetti. Bayraktar "Türkiye'de 16.5 milyon hane var. 13 milyonu kasaba, ilçe ve kentlerde bulunuyor. Bu rakamın yarısı mimari silüetten yoksun, depreme karşı dayanıksız, kaçak, salaş yapılardan oluşuyor. Türkiye'nin sağlam, kaliteli, çağdaş yapılara ihtiyacı var. Kentsel dönüşümün Türkiye'nin ana gündemine oturması lazım" dedi.

'FİKİRLER UYGULANMALI'
Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Konut Konferansı 2010'da konuşan Bayraktar, Türkiye'nin 50 yılda bir gelen büyük depremleri mutlaka yaşayacağına, bilimin bunu söylediğine dikkat çekerek, "Bu nedenle kendimizi aşan bir gayretle kentsel dönüşümü gerçekleştirme noktasında çalışmamız gerekiyor" dedi. Bayraktar, kentsel dönüşümün topyekün bir halk bilinciyle gerçekleşebileceğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın önceki gün "Artık biz gecekondu bölgelerinde, deprem riski olan bölgelerde ki parselleri , birleştirip, hamurlaştırıp. İmar Kanunu'nun 18 maddesini uygulayarak yeni arsalar ve yeni konseptler oluşturacağız" dediğini hatırlatarak bu fikirlerin bir an önce uygulamaya geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

'MİMARİDE ÇEŞİT ARTIRILACAK'
Konuta ulaşma bilincinin değiştiğini, özel sektörde daha çok artık tasarım ve projenin sattığını söyleyen Bayraktar, "Mimari tasarımlar konusunda uyarılıyoruz. Bunun için de çalışıyoruz" dedi.

'1.8 MİLYON KİŞİ YARARLANIYOR'
Gyoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya da konut kredilerinde Türkiye'deki 16 milyon hane halkından sadece 1.8

'İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLACAK'
Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye'nin işsizlik sorununun çözümüne de büyük katkı sağlayacağını anlatarak aynı zamanda konut ve inşaat sektörününde gelişiminde büyük rol oynayacağını vurguladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz