maritbet girişmaritbet
'Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdik'

'Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdik'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği için yapılacak halkoylamasından çıkacak neticenin, Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirten Yıldırım, "Biz bunu idrak edemezsek, başkalarına da hakkıyla anlatamayız. Bu süreçte vatandaşımızın aklına bir şey takıldığında ilk bize ulaşacaklar. Bütün kapılarımız, telefonlarımız vatandaşa 7 gün 24 saat açık olacak. Her an halkın içinde olacağız. Gündüz sokakta, düğünde, cenazede, akşam ev sohbetlerinde mutlaka biz olacağız. 7'den 70'e, genç, yaşlı, engelli, işçi, çiftçi, memur, öğrenci, erkek, kadın, bütün vatandaşlarımız bizde kendini bulacak, kendini görecek." ifadelerini kullandı.

"Kibir hamdolsun bizim semtimize hiç uğramadı, bundan sonra da hiç ama hiç uğramayacak." diyen Yıldırım, AK Parti teşkilatlarının ve belediye personelinin bu hassasiyete dikkat etmesine büyük önem verdiklerini vurguladı. Yıldırım, bu konuda teşkilata, dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

"AK Parti, gelmiş geçmiş en sosyal devlet anlayışını gerçekleştiren iktidardır"

Bütün şehirlerin, ilçelerin, köylerin ve beldelerin kendileri için aynı değerde olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bütün vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Belli zümrelerin, belli siyasi kadroların değil, milletin tamamının emrine amadeyiz. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapan kimse AK Parti siyasetinde kendine yer bulamaz. Bizim iktidarımızda Ankara, bütün vatandaşlarımızın hizmetinde ve her şehrimize aynı yakınlıktadır. İstanbul Ümraniye'nin meselelerini nasıl önceliyorsak Van'ın Çatak ilçesi Alacayar Köyü'nün taleplerini de o kadar önemsiyoruz. Kızılcahamam Yukarıçanlı Salın Köyü, Ankara'ya ne kadar yakınsa Tunceli'nin Pertek ilçesi Camikebir Mahallesi de Ankara'ya o kadar yakındadır."

Yıldırım, 15 yılda, 81 ile adil şekilde hizmet götürmenin gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Şehirlerin inşası için belediyelere aktarılan kaynağa değinen Yıldırım, AK Parti iktidarında bu kaynağın yaklaşık 14 kat artışla 4 milyar liradan 55 milyar liraya çıktığını bildirdi. 

6 bin 100 kilometre bölünmüş yolun üzerine, 19 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yolları böldük, milleti birleştirdik, ülkenin doğusuyla batısını, kuzeyiyle güneyini birbirine yakın ettik, kardeş ettik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. 29 yeni hava alanı açtık, hava yolunu halkın yolu haline getirdik. AK Parti, gelmiş geçmiş en sosyal devlet anlayışını gerçekleştiren iktidardır. Sosyal devlet olma yolunda sosyal yardımları, 3 milyar liradan 198 milyar liraya ulaştırdık. Dile kolay sadece TOKİ eliyle 755 bin konutu yaptık, hak sahiplerine teslim ettik. 881 hastane yapıp şifa dağıtan merkezler haline getirdik. 19 bin 763 okul ve toplamda 269 bin 600 derslik inşa ettik, yavrularımızın, öğrencilerimizin hizmetine sunduk." 

1,5 yılda 18 bin konut

Van depreminde, 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 18 bin konutu yaparak, depremzedelere teslim ettiklerini hatırlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben hatırlıyorum, yıllar önce Varto depremi olmuştu. Daha yakın zamana kadar Varto depreminden kalan o hasarlı binaların, depremzedelerin o ihtiyaçları görülememişti. AK Parti iktidarı geldi, hepsini halletti. Depreme karşı şehirlerimizi daha güvenilir ve dayanıklı hale getirmek için bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız verdik. Bu anlamda riskli alan uygulamasını başlattık. Bugüne kadar 200 civarında riskli alan tespit edildi ve buralarda çalışmaları bir yandan belediyelerimiz, bir yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başlattı. Geçen hafta, yıllardan beri sorun olan Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çerçevesinde, büyük bir şölen havasında 10 bin 250 konutun temelini attık. Bu kapsamda, 187 projede 262 bin konutluk kentsel dönüşüm hamlesine start verdik."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...