maritbet girişmaritbet
Kemalpaşa’da kentsel dönüşüm için start verildi!

Kemalpaşa’da kentsel dönüşüm için start verildi!

İzmir Kemalpaşa’da afet riski altındaki alan olarak ilan edilen bazı mahallelerde kentsel dönüşüm projesi yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm programına katıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla “afet riski altındaki alan” olarak ilan edilen Soğukpınar ve Atatürk mahalleleriyle ilgili kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kemalpaşa Belediyesi'ne yetki devri töreni yapıldı.

Kemalpaşa Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeni Türkiye'de şehirlerin bir ruhunun olmasını istediklerini, “kimyası bozulmuş insanların yaşadığı kentler” istemediklerini, komşuluk, dostluk ilişkilerinin devam ettiği, “Diğerkam olmak yani başkası için de bir şeyler yapabilmek özelliğinin yaşatılmasını” istediklerini belirtti.

Gelişmiş batı ülkelerinde şehirlerin altyapı, ulaşım gibi sorunları çözülse de ruhlarının kaybolduğuna işaret eden Bakan Güllüce, şehirleri tasarlarken sadece fiziksel olarak düşünmediklerini ifade etti.

Konuşması öncesi Kemalpaşa'daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni yapılacak binaların 7 kata kadar yükseklikte olacağının ifade edildiğini, bunun doğru olmadığını kaydeden Bakan İdris Güllüce, “7 kat yok. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın talimatı var. 5 artı 1, en fazla 6. Ne kadar aşağıya inebilirsen o kadar iyi. Hele Kemalpaşa'da bu olmazsa olmaz” dedi.

İzmir'e 4 milyar liralık yatırım

Bakanlık olarak İzmir'de 4 milyar lira, Türkiye'de ise 190 milyar lira yatırıma imza attıklarını, bunu söylerken dahi keyif aldığını belirten Bakan Güllüce, kendilerine yönelik “herkese ÇED veriyorlar” eleştirilerinin bulunduğunu, “ÇED almayanı dövüyorlar” sözlerinin söylendiğini kaydetti.