maritbet girişmaritbet
Kartal'ın kentsel dönüşümünde son durum ne?

Kartal'ın kentsel dönüşümünde son durum ne?

Sanayi geçmişine sahip olan ancak son dönemde büyük değer kazanan Kartal'da kentsel dönüşüm devam ediyor.

Son dönemin parlayan yıldızı Kartal, Anadolu Yakası'nın yükselen değeri olarak göze çarpıyor. Özellikle ulaşım projeleriyle ön plana çıkan bölgede kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Yerinde dönüşümün ön plana çıktığı ilçede sanayi alanlarındaki yeni yapılanma süreci tüm kentlere örnek olacak türden. Bölgede yer alan Kurtuluş Sitesi'nde de hak sahipleri yeni evlerine 2 ay sonra kavuşacak.

17 bin kişi tahliye edildi

Emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulunan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ‘Biz, yıkım kararı verdiğimiz yapıların sayısını sürekli yayınlıyoruz. En son rakam 17 bin seviyelerindeydi. Bu, yaklaşık olarak 5-6 bin dairenin boşaltıldığı anlamına geliyor. Bizim imarla ilgili problemimiz yok' diye konuştu.

Tüm Emek İş Sitesi'nin belediye kayıtları yoktu

Dönüşüm projelerine önem verdiklerinin altını çizen Altınok Öz ‘Tüm-Emek İş Sitesi'nin dönüşümde özel bir yeri var. Burada 332 konut vardı ve belediyede kaydı bulunmuyordu. Düşünün ki projesi olmayan bir yapı, üstelik 7 blok var. Geçmiş dönemdeki yerel belediyelerin zafiyetlerinden kaynaklı. Burada Kartal Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yaptık. 6306 Sayılı Yasa ile birlikte dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın destekleriyle Tüm-Emek İş Sitesi'nde dönüşümün önü açıldı' açıklamasında bulundu.

Sanayi alanları yenileniyor

Kartal'da kentsel dönüşümün çimento fabrikasının bulunduğu, Kartal Köprüsü'nün yer aldığı bölgeye kadar olduğunun altını çizen Altınok Öz ‘O bölüm sanayi bölgesiydi. Bugün ise konut ve ticari alan olarak planlandı. O bölge, kentsel dönüşümün tam anlamıyla uygulanması gereken şekilde, fonksiyonla birlikte yenileniyor. Dönüşümün bir diğer yolu ise yerinde yenileme. Kartal'da iki şekilde de dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor' 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Heran İstanbul maket görüntüleri yayında!
  • 16.04.2018 16:15

Heran İstanbul maket görüntüleri yayında!

Destek Group tarafından Kartal'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Heran İ ...

Altınok Öz, Kartal kentsel dönüşümünün detaylarını açıkladı!
  • 10.02.2015 11:40

Altınok Öz, Kartal kentsel dönüşümünün detaylarını açıkladı!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal'daki kentsel dönüşümü mikrofonumuza a ...

İstanbul'un Yeni Yıldızı Kartal toplantısından kareler!
  • 01.10.2013 15:45

İstanbul'un Yeni Yıldızı Kartal toplantısından kareler!

"İstanbul'un Yeni Yıldızı Kartal" toplantısından özel görüntüler ve konuşmaları ...