maritbet girişmaritbet
Kartal Belediyesi dönüşümde gerekirse kira yardımı yapacak!

Kartal Belediyesi dönüşümde gerekirse kira yardımı yapacak!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında belediyelerde de hareketlilik başladı. Bu kapsamda Kartal Belediyesi, kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen vatandaşlar için deprem dönüşüm sözleşme taslağı hazırladı

Konuya ilişkin açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar için  “Deprem Dönüşüm Müdürlüğü” kurduklarını söyledi.
 
Öz, dönüşüm proje çalışmalarını birinci elden sürdürdüklerini, öncelikle “Deprem Risk Haritaları”na uygun plan, proje çalışmaları yaparak yasal altyapıları da oluşturduklarını ifade ederek, konuya ilişkin düzenli bilgilendirme toplantıları yaptıklarını kaydetti.
 
Kartallılara hem hukuki, hem de teknik danışmanlık hizmeti sunduklarını belirten Öz, çalışmalarda doğabilecek belirsizlik veya bilgi eksikliklerine ilişkin, deprem dönüşümü yapılacak projelerde kira yardımını da içerecek düzenlemeleri belediye meclisinden geçirdiklerini dile getirdi.
 
Öz, proje kapsamında yürütülecek işlemler ve ödemeler konusunda da çeşitli kolaylıklar sağladıklarını aktararak, şunları söyledi: “Kartallıları özel mülkiyete ilişkin yapısal sorunlarla baş başa bırakmadan, maddi ve manevi hak kayıplarının önüne geçebilmek adına tapu sorununa çözüm ürettik. Dönüşümde hak sahiplerinin hisselerini birleştirmelerini özendiren çalışmalar yaptık. Yine mülkiyeti Kartal Belediyesi'ne ait parseller üzerinde yaşayan 600'ü aşkın vatandaşa tapularını verdik. Sürdürdüğümüz dönüşüm çalışmaları kapsamında pilot amaçlı yaptığımız 6 projenin de yaklaşık 4 bin konutu kapsadığını belirtmeliyim. Her konuda Kartal'ı cazibe merkezi yapmaya kararlıyız.”
 
Belediye binaları da onarımda
 
Altınok Öz, ilçede kurumsal sorumluluk bilinciyle başlattıkları çalışmalar sonucunda da depreme dayanıksızlığı tescillenmiş Kartal Hükümet Konağı'nın, Kartal sahilde yapımı tamamlanan Belediye Hizmet Binası'na naklini sağladıklarını kaydetti.
 
Öz, çalışmalar kapsamında ilçenin belleği olan nüfus ve tapu müdürlüklerini de onararak, güvende çalışma koşullarını sağladıklarını belirterek, depreme dayanıksız eğitim kurumları ile ibadethanelerin bakımı ve onarımlarına da öncülük ettiklerini ifade etti.
 
Sözleşmeyi belediye kontrol edecek                
 
Öz, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda belediyenin hukukçu ve teknik ekibiyle birlikte vatandaşların haklarını koruyacak bir sözleşme taslağı örneği hazırladıklarını ifade ederek, vatandaşlara şöyle seslendi: “Biz, belediye olarak sizlere desteğimizi sunalım, siz de hakkınızı, hukukunuzu kaybetmeden, istediğiniz müteahhitlik firmasına projenizi yaptırtın. Birincisi, dönüşecek yerin inşaatını yaptıracağınız firmalarla yapacağınız sözleşme taslaklarını imzalamadan önce bize getirin ve Kartal Belediyesi hukukçularınca bu sözleşme taslaklarını inceletin. İkincisi, anlaşmak istediğiniz müteahhitlik firmalarınca işin yarım bırakılması ve dönüşümün başarısız olması riskine karşı, müteahhit firmayı tarafımızca incelettirip rapor alın.”
 
Milliyet/Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'deki konutların yüzde 34'ünde çürüme var!
  • 19.06.2021 14:27

Türkiye'deki konutların yüzde 34'ünde çürüme var!

Türkiye'deki konutların yüzde 34,7'sinde çatı sızdırması, duvarların nemlenmesi, ...

Villa kiralamada en popüler yerler Kaş, Fethiye, Bodrum oldu
  • 20.05.2021 17:26

Villa kiralamada en popüler yerler Kaş, Fethiye, Bodrum oldu

Türkiye'nin en büyük villa kiralama platformu TatildeKirala.com, 2021 yılının il ...

Gebze Center atölyeleri mart ayında da çok renkli!
  • 03.03.2021 11:51

Gebze Center atölyeleri mart ayında da çok renkli!

Gebze Center AVM, çocuk ve yetişkinler için düzenlediği gelenekselleşmiş atölye ...

Baymak Linyit Comfort, verim ve güven sağlıyor
  • 28.01.2021 10:41

Baymak Linyit Comfort, verim ve güven sağlıyor

Baymak, Linyit Comfort serisinde enerji tasarrufu ile kullanım konforunu birleşt ...

LG Dualcool klimalar ile kışın zahmetsizce ısının!
  • 08.01.2021 10:08

LG Dualcool klimalar ile kışın zahmetsizce ısının!

LG, kış aylarında evlerini ısıtırken, sağlıklı hava sağlamak isteyenlere LG DUAL ...

Çin'de bazı şehirlere yüz tanıma sistemiyle giriş yapılacak!
  • 07.12.2020 11:11

Çin'de bazı şehirlere yüz tanıma sistemiyle giriş yapılacak!

Ciangsu eyaletinin Nancing belediyesinin de emlak acentelerinden satış ofislerin ...