maritbet girişmaritbet
"Kanal İstanbul'da tek başına bir kentsel dönüşüm projesidir"

"Kanal İstanbul'da tek başına bir kentsel dönüşüm projesidir"

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Kanal istanbul ve kentsel dönüşüm vardı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda katıldı.

Toplantıda Erdoğan'ın doğumgünü dolayısıyla hazırlanmış özel filmin gösterimi yapıldı.

Hazırlanan filmin kendisini duygulandırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çocukluk yıllarıma beni götürmesi, tercih edilen oradaki birkaç anektod çok çok önemliydi. Bu simitti, bu kitaptu, bu suydu bunların üçü çocukluk yıllarımın en önemli başlıklarıydı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Deprem felaketi kendini bize sürekli hatırlatıyor. Bilim insanları yeni depremler olabileceğini söylüyor. Bu ikazlara hak vermemek mümkün değil. Ülkemizin yapı stoğunun büyük bir bölümü depremlere ve doğal afetlere dayanıksızdır. Yapılan değerlendirmelere göre ilk etapta 6.7 milyon konut dönüştürülmesi gerekiyor. Bütün kaynakları bu işe ayırsak bile bu dönüşüm yıllarca sürer. 

DÖNÜŞÜMDE 5 YILLIK HEDEF 1.5 MİLYON KONUT

En riskli olan yapılardan başlayarak bu süreci yürütmek zorundayız. Hedefimiz her yıl 300 bin konut inşa ederek 5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştürmektir. Marmara depreminin ardından 43 bine yakın konutu tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Kanal İstanbul'da tek başına diğer işlevlerinin yanında 500 bin konutluk kentsel dönüşüm projesidir.

Bugüne kadar 22 milyon milyon vatandaşımızın oturduğu konutların depreme dayanıklılığı teyit edildi. Amacımız kısa sürede sayıyı 35 milyona çıkarmak. devlet elbette felakete uğrayan vatandaşların yanındadır. Ama devletle vatandaş birlikte çalışmalıdır. Vatandaşlarımızdan sahibi oldukları yapıların risk seviyesini tespit edip depreme dayanıksız olanları dönüştürmelerini bekliyoruz.

  • Etiketler:

Yorum Yaz